Csokikehely marcipánkrémmel

Borítókép: Csokikehely marcipánkrémmel
Egyszerű és finom ünnepi édesség, amit minden vendéged imádni fog.

Előkészítési idő: 25 perc
Hűtési idő: 1 óra
Hozzávalók (10 kehelyhez):
•25 deka 70%-os keserű csokoládé
•10 darab kicsi lufi (felfújva tenyérnyi méretű legyen)

A krémhez:
•25 deka marcipánmassza
•5 tojássárgája
•6 deci sűrű tejszín
•2 evőkanál porcukor (vagy ha édesebben szeretitek, lehet több)
•pár csepp keserűmandula-aroma
•pár szem málna

1. A csokoládét olvaszd fel és mártsd bele afelfújt lufikat (a lufiknak kábé az egyharmada merüljön el a csokiban). Helyezd őket sütőpapírra és tedd 30 percre a hűtőbe. Vágj egy kicsi lyukat a lufik felső részére (ott, ahol meg van kötve), és óvatosan húzd ki a csokiból. (Lehet, hogy marad egy kis lyuk a kelyhek alján, oda folyass egy kevés olvasztott csokit.)

2. A tojásokat keverd össze 4 deci tejszínnel és közepes lángon, állandó keveréssel óvatosan sűrítsd be (efolyamat kábé 10 percet vesz igénybe). A felkockázott marcipánt olvaszd fel a krémben. Ha nem elég intenzív amarcipáníz, adj hozzá pár csepp keserűmandula-aromát. Cukrozd ízlés szerint.

3. Hűtsd le a krémet. A maradék 2deci tejszínt verd fel kemény habbá és forgasd akrémhez. Töltsd a krémet acsokikelyhekbe és fogyasztásig tárold a hűtőben. Előre is elkészítheted, csak tarts mindent ahűtőben és a tejszínhabot közvetlenül fogyasztás előtt keverd bele. Díszítsd málnaszemekkel.

Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika