160 gramm szénhidrát egy nap alatt? Lehetséges! Íme 5 recept reggelitől vacsoráig

Borítókép: 160 gramm szénhidrát egy nap alatt? Lehetséges! Íme 5 recept reggelitől vacsoráig
Ráadásul egytől egyig finom és laktató receptek!

REGGELI

Elkészítési idő: 30 perc
2 személyre
Krumplis-borsós frittata
Hozzávalók
  • 15 deka burgonya
  • 3 tojás
  • fél dl tejszín
  • 1 g. fokhagyma
  • 10 dkg zöldborsó
  • 5 dkg feta sajt
  • 2,5 dkg cheddar sajt
  • bors
  • olívaolaj

Szénhidrát: 48,9 g ∙ Szénhidrát fejenként: 24,5 g

1. lépés
A krumplit főzd meg a héjában, majd hámozd meg és vágd vékony szeletekre.
2. lépés
3 evőkanál olívaolajat forrósíts fel hőálló edényben és pirítsd le a krumplit. Add hozzá a borsót.
3. lépés
Verd fel a tojásokat, öntsd fel a tejszínnel, keverd bele a reszelt sajtokat és sózd-borsozd.
4. lépés
Öntsd a tojást a zöldségekre, és tedd be a sütőbe sülni. 6. 180 fokon addig süsd, amíg aranybarna lesz és felpuffad.

TÍZÓRAI

Elkészítési idő: 10 perc
2 főre személyre
Zöld smoothie
Hozzávalók
  • 1 deka rukola
  • 15 dkg avokádó
  • 1 lime leve
  • 8 dkg banán
  • 3 dl víz

Szénhidrát: 38 g ∙ Szénhidrát fejenként: 19 g

1. lépés
Az avokádót és a banánt hámozd meg, tedd az összes hozzávalót mixerbe és turmixold le.
2. lépés
Ha kell, tegyél bele édesítőszert (figyelem, az édesítőszer nincs belekalkulálva a szénhidrátadatba!).

EBÉD

Elkészítési idő: 30 perc
1 főre személyre
Citromos-kapros lazac
Hozzávalók
  • 20 dkg lazacfilé
  • 1 kisebb hagyma
  • 1 citrom héja
  • 2 tk. friss citromlé
  • 2 tk. friss kapor
  • 1,5 ek. vaj
  • 1 dl tejszín
  • só, bors
  • 6 dkg barna rizs

Szénhidrát: 46,6 g ∙ Szénhidrát fejenként: 46,6 g

1. lépés
A rizst főzd meg sós vízben. (Figyelem, ennek a rizsnek több idő kell, hogy megpuhuljon!)
2. lépés
A lazacot süsd meg 1 evőkanál vajban.
3. lépés
A szószhoz fél evőkanál vajat forrósíts fel és párold meg az apróra vágott hagymát.
4. lépés
Öntsd fel tejszínnel, ízesítsd citromhéjjal, citromlével, apróra vágott friss kaporral, sóval és borssal
5. lépés
Forrald össze és tálald forrón a lazaccal és a rizzsel.

UZSONNA

Elkészítési idő: 15 perc
Paprikás rikottakrém
Hozzávalók
  • 10 dkg rikotta
  • 15 dkg kaliforniai paprika
  • 10 g hagyma
  • 1 g. fokhagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • só, bors
  • friss oreganó
  • 4 szelet pumpernickel

Szénhidrát: 109,1 g ∙ Szénhidrát fejenként: 27,3 g

1. lépés
Az olívaolajat forrósítsd fel és futtasd meg az apróra vágott hagymát.
2. lépés
Add hozzá a fel­kockázott paprikát és fedő alatt puhítsd meg
3. lépés
Ha megpuhult, tedd turmixba a rikottával, a fokhagymával, az oregánóval és sózd-borsozd ízlés szerint.
4. lépés
Pumpernickel kenyérrel tálald.

VACSORA

Elkészítési idő: 30 perc
2 főre személyre
Csirkés csicserisaláta
Hozzávalók
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 5 db koktélparadicsom
  • 2 fokhagyma
  • 12,5 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • 5-6 dkg rukola
  • olívaolaj
  • 2 szelet pumpernickel

 

Szénhidrát: 78 g ∙ Szénhidrát fejenként: 39 g

1. lépés
A csirkemellet kockázd fel és süsd meg sóval, borssal, kevés fokhagymával.
2. lépés
Egy tálban keverd el a rukolát, a negyedelt paradicsomot, a csicseriborsót a zúzott fokhagymával és az olívaolajjal.
3. lépés
Keverd hozzá a húst és tálald pumpernickel kenyérszelettel.