Woman in Energy konferencia a Budapesti energia-csúcson

Borítókép: Woman in Energy konferencia a Budapesti energia-csúcson
Kilenc országból érkeznek a Budapest Energy Summit negyedik napján, december 6-án tartandó Woman in Energy (WONY) konferencia előadói, az energiaparban dolgozó női vezetők, döntéshozók, az azonos nevű szervezet szervezésében.

Ez alkalommal mutatja be a Boston Consulting Group (BCG) a WONY -val közösen készített, “Nők az energetikában, nemek közti egyenlőség a kelet-közép-európai országokban” című kutatás eredményét.

A WONY első budapesti konferenciájának előadói az energiaiparban tapasztalható technológiai, technikai, piaci változásokról, a női vezetőknek, illetve általában a nőknek a változásokban játszott szerepéről, a nemek közötti egyenlőség elérésének lehetséges megoldásairól beszélnek és személyes tapasztalataikat is megosztják a közönséggel.

A konferencia felütéseként ezen a napon hozzák nyilvánosságra a BCG és a WONY közös, nemek közötti egyenlőségről készült jelentését, amely a közép-kelet-európai térségre, ezen belül is az energiaiparra fókuszál. A tanácsadó cég a nemcsak a térségben működő, 62 energiaipari társaságra kiterjedő adatfelvételére támaszkodott, hanem az összesen 23 országban végzett korábbi saját kutatásaira is. A kérdőívekkel vizsgálták a nemek közötti egyenlőség, valamint a sokszínűség észlelését a térség energiaiparában, a karrier pályákat, a munkahelyi egyéni preferenciákat és elvárásokat. Több vezetői interjút is készítettek, és ágazati elemzőket is megkérdeztek a témában. Összesen 700 fő megkérdezésével készűlt a kutatás.

A közép-kelet-európai térség energiaiparában foglalkoztatottak 26 százaléka nő. Az energiavállalatok igazagtóságait nézve, mindössze 17 százalékban találunk nőket a felmérés szerint. A tanulmány szerzői idézik az egyik férfi válaszadót, aki úgy fogalmazott, ahogyan feljebb és feljebb haladunk, egyre kevesebb a nő, akárcsak az oxigén. A régió éllovasai Románia és Szerbia, ahol az energetikai top vezetők 33%-a nő!

Hogy milyen területeken, pozíciókban dolgoznak leginkább nők a térség energiaiparában, milyen előnyöket hordozna a nemek közötti nagyobb egyenlőség, milyen területeken erősítenek női munkavállalkkal a versenyképes energiacégek, egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ ad a BCG jelentése, majd a Bdapest Energy Summit negyedik napján, a WONY konferenciáján.

A konferencia részletes programja itt elérhető.

Regisztrálni ezen a linken lehet.

Néhány kiemelt előadónk:

Haifa Al Khaidi Omából, a Forbes szerint a világ egyik legbefolyásosabb asszonya, a Petroleum Development pénzügyi igazgatója.

Dacil Borges Sapnyolországból, a kopneferncia legfiatalabb előadója, mindössze 28 éves, de az egyik legelismertebb szakértője az üzleti innovációnak.

Paula L. Glover az Egyesült Államokból, a 4000 főt számláló American Association of Blacks in Energy (AABE) elnöke és vezérigazgatója

Liubov Nepop, Ukrajna Magyarországra delegált Nagykövete.

Zeinab Hamidzadeh az Iráni Alelnök nőügyi főtanácsadója.