Óriási veszteség: híres emberek, akiket 2023 vett el tőlünk

Borítókép: Óriási veszteség: híres emberek, akiket 2023 vett el tőlünk Forrás: Canva (delihayat)
A 2023-as év sajnos búcsút intett számos kiváló tehetségnek és kiemelkedő egyéniességnek. Az idén elhunyt hírességek emlékét méltatva tekintsük át néhányan, akik hagyatékukkal örökre nyomot hagytak a kultúrában és az emlékezetünkben. A következő sorokban rövid áttekintést nyújtunk azokról a személyiségekről, akiknek életművét és emlékét az év során veszítettük el.

Ez az év sajnos jó néhány kivételes személyiséget ragadott el közülünk, akik különböző területeken hagyták el sajátos nyomukat. Az elhunyt hírességek között olyan kiváló tehetségek voltak, akik zenei, film- és tudományos területeken egyaránt maradandót alkottak. Az emléküket őrizzük és tiszteljük, mivel hagyatékuk évszázadokon át él majd tovább a kultúrában és az emlékezetünkben. Az alábbiakban tekintsük át néhány emlékezetes veszteséget a különböző művészeti és tudományos szférákból, és tisztelettel emlékezzünk meg életükről és hagyatékukról.

A 2023-as év több, mint 100 hírességet vett el tőlünk. Olyan hosszú a sor, hogy sajnos mindenkitől nem tudunk búcsúzni ebben a cikkünkben.

1. Galambos Erzsi

Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának, a Budapesti Operettszínház és a József Attila Színház örökös tagja. Főleg zenés játékok, operettek szubrett- és primadonnaszerepeiben aratta sikereit. A musical műfajának egyik első hazai előadója volt.

2023. november 16-án, 91 évesen hunyt el, a Farkasréti temetőben nyugszik.

2. Láng Györgyi

A 66 éves énekesnő a Pa-dö-dő hosszú, méltósággal viselt betegség után 2023. május 20-án otthonában, barátai és családja körében, álmában távozott.

3. Cs. Németh Lajos

Cs. Németh Lajos egyik legismertebb mozis alakítása A tizedes meg a többiek című filmben volt. Súlyos betegség után, 83 korában hunyt el 2023. április 23-án az Aase-díjas magyar színész, szinkronszínész.

4. Máthé Erzsi

Máthé Erzsi a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja volt. Kilencvenöt éves korában hunyt 2023. május 8-án.

Gobbi Hilda azt mondta rá, hogy mindent el tud játszani. És igen, tényleg nagyon sokoldalú színművész volt: játszott cselédet, szobalányt, parasztasszonyt, de tündökölt királynőként is.

Az idén elhunyt hírességek emlékét méltatva a lenti galériánkban tekintsük át néhányan, akik hagyatékukkal örökre nyomot hagytak a kultúrában és az emlékezetünkben.

Kattints a lenti galériánkra!