5 újító tipp, hogy kitörj a megszokott borozási rutinodból
Változtass a helyszínen!
A terasz kétségtelenül csábító helyszínnek tűnhet egy pohár bor elfogyasztásához egy forró nyári estén – és egy hűvösebb őszi-téli éjszakán is! Öltözz fel alaposan, tekerj nagy és puha sálat a nyakadba, gyújts mécseseket vagy kapcsold fel az adventi világítást, a testet-lelket melengető élmény mindenhogy garantált.
Pezsgő helyett fogyassz aszút
Kézenfekvőnek tűnhet egy pohár pezsgővel koccintani a finomságoktól roskadozó asztal fölött – ugyanakkor egy pohár remek tokaji aszú édes csavart hozhat bármelyik ünnepi menübe.
Vörösbor mellé fogyassz bármit, amiben csoki van
Amennyiben a hagyományos kóstolási sorrend szerelmese vagy, vagyis a főételhez vörösbort fogyasztanál, úgy azt tanácsoljuk, hogy az utolsó pohár vörösbor mellé rendelj vagy készíts egy finom, sűrű csokitortát – ha ennyire nagy fába nem szeretnéd vágni a fejszédet, akkor válassz néhány kocka jó minőségű étcsokoládét az ízélményhez.
Az ajándékba kapott aszút azonnal bontsátok fel, ne tegyétek fel a polcra
Carpe diem – vagyis élj a mának! Ezt az irányelvet érdemes követned ebben az esetben is. A mértékletesség az élet minden területén fontos, ugyanakkor néha kirúghatunk a hámból: a frissen ajándékba kapott tokaji aszút rögtön bontsátok fel és fogyasszátok élvezettel, ne várjatok arra, hogy a mai napnál jobb alkalom jön!
Változtass az időponton!
Nem véletlen, hogy az amerikai filmek tradícionális és bőséges reggeli menüjének alappillére a mimózakoktél: ugyan senkit sem buzdítanánk arra, hogy minden egyes reggelét pezsgővel indítsa, de az ünnepi szezon reggeli menüjében bizonyára találunk helyet egy-egy finom pohár mimózának.