5 újító tipp, hogy kitörj a megszokott borozási rutinodból

5 újító tipp, hogy kitörj a megszokott borozási rutinodból
Forrás: ThinkStock

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A cikk támogatója a Grand Tokaj
B

Bizonyára mindannyian – akik a jó borok szerelmesei vagyunk – rendelkezünk egy-egy berögzült, szilárd és megdönthetetlen fogyasztási szokással, amelytől sosem térünk el, amíg világ a világ. Mindazonáltal időnként megéri eltérni a megszokott dolgoktól és kipróbálni valami újat. Íme néhány tipp, hogy megtörhesd a mindennapi rutint és gazdagodj pár új borfogyasztási élménnyel.

Változtass a helyszínen!

A terasz kétségtelenül csábító helyszínnek tűnhet egy pohár bor elfogyasztásához egy forró nyári estén – és egy hűvösebb őszi-téli éjszakán is! Öltözz fel alaposan, tekerj nagy és puha sálat a nyakadba, gyújts mécseseket vagy kapcsold fel az adventi világítást, a testet-lelket melengető élmény mindenhogy garantált.

Pezsgő helyett fogyassz aszút

Kézenfekvőnek tűnhet egy pohár pezsgővel koccintani a finomságoktól roskadozó asztal fölött – ugyanakkor egy pohár remek tokaji aszú édes csavart hozhat bármelyik ünnepi menübe.

Vörösbor mellé fogyassz bármit, amiben csoki van

Amennyiben a hagyományos kóstolási sorrend szerelmese vagy, vagyis a főételhez vörösbort fogyasztanál, úgy azt tanácsoljuk, hogy az utolsó pohár vörösbor mellé rendelj vagy készíts egy finom, sűrű csokitortát – ha ennyire nagy fába nem szeretnéd vágni a fejszédet, akkor válassz néhány kocka jó minőségű étcsokoládét az ízélményhez.

Az ajándékba kapott aszút azonnal bontsátok fel, ne tegyétek fel a polcra

Carpe diem – vagyis élj a mának! Ezt az irányelvet érdemes követned ebben az esetben is. A mértékletesség az élet minden területén fontos, ugyanakkor néha kirúghatunk a hámból: a frissen ajándékba kapott tokaji aszút rögtön bontsátok fel és fogyasszátok élvezettel, ne várjatok arra, hogy a mai napnál jobb alkalom jön!

Változtass az időponton!

Nem véletlen, hogy az amerikai filmek tradícionális és bőséges reggeli menüjének alappillére a mimózakoktél: ugyan senkit sem buzdítanánk arra, hogy minden egyes reggelét pezsgővel indítsa, de az ünnepi szezon reggeli menüjében bizonyára találunk helyet egy-egy finom pohár mimózának.

Tovább olvasok
Mostantól törvény tiltja New York államban, hogy átneveljenek melegeket

Hosszú évek kemény munkája előzte meg az átnevelő terápiákat tiltó törvényalkotást.

Vajon ki a nagyobb művész: a természet vagy az organikus szobrász?

Oké, valószínűleg a természet, de amit annak kincseiből – ágakból és gallyakból –alkotott meg ez az úriember, az egészen lenyűgöző, sőt néha még megtévesztő is. Spencer Byles organikus szobraira nemrégiben bukkantunk rá, és annyira elképesztőnek találtuk őket, hogy most veled is megosztjuk!

Kövess minket

60%-os kedvezmény!!! Fizess elő fél évere (5 lapszám) és fél évig az InStyle-t is megkapod!

Csak 3180 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem