Durva! Ezért ne higgy a szemednek, amikor meglátsz egy modellfotót a neten

Borítókép: Durva! Ezért ne higgy a szemednek, amikor meglátsz egy modellfotót a neten Forrás: Instagram
Eddig is tudtuk, hogy a legtöbb ilyen fotó retusált, de hogy ennyire?? Iskra Lawrence modell a saját példáján szemlélteti a különbséget.

Iskra Lawrence brit modell évek óta a testpozitív mozgalom egyik prominens szószólója. Mint átlagos testalkatú – tehát nem plus size – modell, aki 44-es méretet visel, rendszeresen tart előadásokat a sokféleség elfogadása érdekében, és persze az Instagramján is harcol az ügyért.

Nemrég kitett magáról két fotót azzal a felirattal, hogy "ezek a képek súlyosan retusáltak", és hozzátette, hogy 6-7 évvel ezelőtt készültek, de nem azért néz ki rajtuk ennyire másképpen, mert olyan sokat változott volna azóta. Ki is elemzi, hogy mit műveltek a fotóival:

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.
A tükörsima bőr? Nem az enyém – egy számítógépes program érdeme.
A sűrű, tömött haj? Póthajak.
A melltartó: push up.
A derék, a láb és a kar Photoshoppal kisimítva.
Táskák a szem alatt: nincsenek – mint ahogyan nincs rajta semmi, ami a valódi énemre emlékeztetne.

És tudjátok, mi az egészben a legrosszabb?

ÉN AKARTAM ÍGY KINÉZNI!

Bizony: azt hittem, ha tökéletesítem a rólam készülő képeket – ahogyan más modelleknél is láttam –, több munkám lesz = boldog és sikeres leszek.

A valóságban a retusált képek csak még bizonytalanabbá tettek és növelték a testképzavaromat, mert még csak megközelítőleg sem voltam képes úgy kinézni, mint a rólam készült képeken!

Tehát SOHA, SOHA ne hasonlítsátok magatokat azokhoz a képekhez, amelyek szembejönnek veletek – rengeteg közülük nem valódi.

A tökéletes nem létezik, ezért ezt kitűzni magunk elé irreális, és az, hogy megbuherálod a fotóidat, nem tesz boldoggá.

Te valódi vagy, tökéletlenül tökéletes az éned, ez tesz varázslatossá, egyedivé és gyönyörűvé.

Lawrence pár héttel ezelőtt is megmutatta, milyen trükkökkel lehet például az Instagramon a vékony, nőies alkat szimbólumává vált "thigh gap" (combok közti rés) állapotát elérni akkor is, ha éppen nem rendelkezünk hasonlóval:

Olvass még több #testpozitív írást a júniusi Éva magazinban! evamagazin.hu/junius