Még hogy újévi fogadalom – a tudomány szerint az ünnepi időszak a legjobb alkalom arra, hogy új fitnesz szokásokat vegyél fel

Még hogy újévi fogadalom – a tudomány szerint az ünnepi időszak a legjobb alkalom arra, hogy új fitnesz szokásokat vegyél fel
Forrás: Europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

D

December környékén a legtöbben hanyagoljuk az edzést és nem tartunk mértéket az evésben-ivásban, amikor ünnepelünk. De egy pszichológus szerint ilyenkor érdemes új egészséges szokásokat bevezetni.

Decemberben általában a fegyelmezettségünk maradéka is szertefoszlik. Ilyenkor már a hónap közepén egymást érik a karácsonyi ünneplések, amikor képtelenek vagyunk kizárólag salátán élni, mértéket tartani az ivásban, a költekezésben, nem beszélve a másnapi korán kelésről vagy akár a hatékony munkavégzésről – igaz? Január elsején aztán jönnek az újévi fogadalmak, szentül elhatározzuk, hogy mostantól minden másképp lesz. Egy pszichológus szerint azonban az ünnepi időszak valójában éppenhogy ideális alkalom az egészséges szokások bevezetésére.

Christine Carter, a Berkeley Egyetem boldogságkutató központjának pszichológusa azt állítja, hogy az év végi rohanás a legjobb apropó arra, hogy új szokásokat vegyünk fel. Mivel semmire nincs időnk, mindenképpen kicsiben kell kezdenünk, márpedig ez a módja: lépésről lépésre. Ezt írja Carter egy nemrégi blogposztjában:

„Mindenképpen apró célokat kell kitűznünk annak érdekében, hogy ki is tudjunk tartani mellettük. Ha túl ambiciózusak vagyunk, például elhatározzuk, hogy mostantól sokkal többet edzünk, mint eddig, néhány hét után (...) könnyen újra a kiindulóponton találhatjuk magunkat. Ezért lassan kell felépítenünk az új szokásainkat. És mivel az ünnepek környékén olyan kevés szabadidőnk van, ilyenkor szívesebben vállalunk be apró dolgokat – olyanokat, amelyekre csak úgy tekintünk, mint 'jobb, mint a semmi'. És éppen ezek segítenek majd elérni a céljainkat: az olyan rutinok, amelyekről észre sem vesszük, hogy az életünk részévé válnak!”

gif

Tehát előzzük meg az újévi fogadalmakat, ajánlja a pszichológus, kezdjünk el már most apró egészséges szokásokat felvenni és használjuk ki az ünnepek körüli káoszt arra, hogy kicsiben kezdjük. Ráadásul ha ilyen körülmények között képes vagy kitartani az elhatározásod mellett, akkor az újévben, amikor minden visszatér a rendes kerékvágásba, még könnyebb lesz, nem igaz?

inc.com

A családom különféle okokra hivatkozva kihagyta az esküvőmet, mert transznemű vagyok

Egy amerikai transznemű férfi őszinte története arról, hogyan élte meg az esküvőjét a családja jelenléte nélkül.

Ha a 3 évesek Facebookoznának…

...akkor vajon milyen státuszokat posztolnának? Egy blogger megpróbálta elképzelni, hogyan adnának hírt a nap fénypontjairól a kisgyerekek, íme az eredmény.

A legfinomabb csokis keksz receptje TÜCSÖKLISZTTEL. Igen, ez az, aminek látszik, és most már te is elkészítheted!

Borítékoljuk, hogy néhány éven belül elképesztően menő lesz ez a fontos fehérjeforrás!

Sárosdi Lilla megnevezte a zaklatóját

A színésznő azt is elmondja ebben a videóban, hogy a korábbi elhatározásával ellentétben miért döntött így.

Télen is csobbannál a Balcsiban? Semmi akadálya!

Hurrá! Már télen is mártózhatunk a Balatonban a szigligeti strandon.

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft