Napi horoszkóp december 4.: a Szüzek romantikáznak, a Bakok minőségi időt tudnak a szeretteikre fordítani

Borítókép: Napi horoszkóp december 4.: a Szüzek romantikáznak, a Bakok minőségi időt tudnak a szeretteikre fordítani Forrás: europress
A hét utolsó napjára is üzentek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópod!

Napi horoszkóp december 4.

KOS (március 21-április 20)

Magadnak is csak halkan mered bevallani, de nagyon félsz kimondani bizonyos dolgokat, amelyek már régen nyilvánvalóak, ám a következményektől félve inkább a szőnyeg alá söpröd őket. Nem biztos azonban, hogy ez a legjobb taktika, hisz egyszer csak, egy váratlan pillanatban az egész a fejeden landol majd és annál kellemetlenebb lesz számodra, épp ezért érdemes mérlegelned, hogy ha nem is szívesen teszed, de legyőzől minden félelmet magadban és szembenézel a kicsit savanyúbb dolgokkal is, avagy egyfajta önámításban éled az életed azzal a kockázattal, hogy a kellemetlen titkok bármikor napvilágot láthatnak és mások szeme láttára kell a felelősséget vállalnod! Gondold végig és dönts okosan!

BIKA (április 21-május 21)

Elakadtál egy bizonyos dologban, ám a benned lévő büszkeség mégsem engedi azt, hogy bevalld és segítséget kérj másoktól. Ez azonban azt is jelenti, hogy egy jó darabig még egyhelyben fogsz álldogálni, hisz a kiutat nem látod, segítséget pedig nem fogadsz el. Így azonban azt is kockáztatod, hogy esetleg lecsúszhatsz egy olyan lehetőségről, amely rengeteg hasznot és sikerélményt tartogat számodra, épp ezért ha önzetlen vagy magaddal szemben és megadod a lehetőséget arra, hogy sikeres lehess, ne késlekedj, kérj segítséget ahhoz, hogy tovább tudj lépni a létrán. Hidd el, azzal, hogy megragadod valakinek a kezét, még nem jelenti feltétlenül azt, hogy kiszolgáltatottá válsz másoknak!

IKREK (május 22-június 21)

Akad egy személy a környezetedben, aki hosszú ideje érvényesíteni tudja veled kapcsolatban az akaratát, úgy irányítva közben téged, mint egy marionett bábot. Mostanra azonban megelégelted azt, hogy a másodhegedűs szerepét játszod, itt az idő tehát a sarkadra állni és hallatni a hangod azokkal az emberekkel szemben, akik megpróbálnak elnyomni. Légy azonban óvatos, nem kell feltétlenül indulatosan vagy arrogánsan viselkedned, szofisztikált formában is tudathatod az érintett személlyel, hogy neked is van véleményed mindennel kapcsolatban. Igyekezz minél határozottabb lenni, hisz ez az az alkalom, amikor őszintén elmondhatod, hogy mi bánt. Ha nem léped át a tisztelet határát, hidd el, hogy megfogja érteni az illető is a mondanivalód lényegét!

RÁK (június 22-július 22)

Túl sokat vártál valamitől, ami nem a várakozásaidnak megfelelően alakul, így most bosszankodva ugyan, de próbálsz minél többet és többet kihozni a helyzetből. Ahelyett azonban, hogy ilyesmire pazarolnád a drága időd, igyekezz minőségileg értelmes dolgokkal foglalkozni a hét utolsó napján, hisz úgy tűnik, a jelenlegi tevékenységeddel csupán az időd vesztegeted. Szánj egy kis időt a szeretteidre, kapcsolódj ki, ne engedd, hogy a negatív érzelmek hatalmasodjanak el feletted! Majd holnap nekfutsz újra a távnak, egy utolsó lélegzetvétellel megpróbálhatod mégegyszer, amennyiben azonban nem sikerül, fogadd el és engedd útjára, hisz ha mindenáron ragaszkodsz hozzá, lehet, hogy csak egy kudarcélménnyel leszel gazdagabb!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Annak ellenére, hogy a hét utolsó napjára pihenést és kikapcsolódást terveztél, mégis váratlan események húzzák keresztül a számításaidat. Ahelyett azonban, hogy emiatt bosszankodnál, ugorj fejest a tennivalóidba annak érdekében, hogy mihamarabb végezhess mindennel és átadhasd magad a "semmittevésnek". Hidd el, ha sikerül kizárnod minden zavaró tényezőt és nem engeded magad befolyásolni sem, még azelőtt tehetsz pontot mindennek a végére, mielőtt elhatalmasodik rajtad és a nyugalom érzését átveszi a kétségbeesés. Igyekezz összpontosítani, gondolkodj megoldás centrikusan és meglátod, olyan teljesítményre leszel képes, amilyenre álmaidban sem gondoltál volna!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

A mai nap a romantika jegyében telik, a szerelmed ugyanis olyasfajta meglepetésekkel halmoz el, amelyek kifejezetten jót tesznek neked és növelik az önbizalmad. Pont jókor jötttek ezek a kedves gesztusok, hisz mostanában úgy érezted, nem vagy már a régi, ami a top formát illeti. Használjátok ki ezt a napot, a lehető legtöbb időt töltsétek együtt, hisz a hétköznapok rohanása kevésbé ad alkalmat a romantikára, ma pedig mindent pótolhattok. Nem kell különösebben nagyobb volumenű programokat szerveznetek ahhoz, hogy minőségi időt töltsetek együtt, egyszerűen csak beszélgessetek, tudjatok meg többet egymásról, nézzetek meg egy filmet, vagy bújjatok össze egy finom bor társaságában. Fordítsatok minőségi időt egymásra, hisz csak így tehetitek erősebbé a kettőtök közötti kapcsolatot!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Olyasfajta terheket veszel a válladra, amelyekkel normális esetben nem is kellene foglalkoznod, ám mivel mások részéről látod az érdektelenséget, úgy gondolod, hogy neked kell megoldanod a helyzetet. Emellett azonban megvan a saját dolgod, túlságosan elfoglalt vagy a saját tennivalóiddal, egyáltalán nem kell tehát ilyesfajta felelősséget a nyakadba venned. Hagyd, hogy azok oldják meg ezt a kényelmetlen szituációt, akik okozták, nem kell mások terhét feltétlenül a válladra venned, hisz senki nem fogja később megköszönni. Te csak a saját csomagodra figyelj és arra, hogy úgy mászd meg a hegyet, hogy közben nem csúszik ki a lábad. Hidd el, mindig is lesznek olyan személyek körülötted, akik felelősségvállalás helyett másokra mutogatnak majd, ám ez legyen a saját bajuk!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Mindenképp szeretnél beilleszkedni egy társaságba, ennek érdekében olyasfajta álarcot húzol magadra, amely egyáltalán nem illik rád. Így azonban megvan az esély arra, hogy elveszítsd az önazonosságod, olyasfajta szerepbe kényszerítve magad, amely roppant módon távol áll tőled. Nem kell kibújnod a saját bőrödből annak érdekében, hogy elfogadjanak, rendelkezel ugyanis annyi pozitív tulajdonsággal, amely elegendő ahhoz, hogy elfogadjanak. Ne görcsölj rá semmire, csupán csak add önmagad, viselkedj természetesen, ne arra koncentrálj, hogy épp most vizsgázol mások előtt. Ha elfogadnak olyannak amilyen vagy, az szuper, ám amennyiben olyasmit várnak el tőled, ami nem Te vagy, ebben az esetben nem is biztos, hogy van egyáltalán keresnivalód ebben a bizonyos társaságban!

NYILAS (november 23-december 21)

Akad valaki a környezetedben, aki semmiképp nem tudja elfogadni az álláspontod egy bizonyos dologgal kapcsolatban, emiatt lépten-nyomon megpróbál fogást találni rajtad, olyan dolgokba belékötve, amelyek felett normál esetben csupán csak elsiklana. Mivel azonban úgy gondolod, hogy ez a személy túl fontos szerepet tölt be az életedben ahhoz, hogy elmérgesedjen a viszony, érdemes leülnöd vele, és megkérdezned, hogy pontosan mi bántja veled kapcsolatban. Amennyiben fontos vagy számára, ő is nyitott lesz arra, hogy megoldjátok a konfliktushelyzetet, hisz nem éri meg kockára tenni a közöttetek lévő jó kapcsolatot csak azért, mert egy bizonyos dologgal kapcsolatban nem osztjátok egymás véleményét!

BAK (december 22-január 20)

Olyasfajta feladatot sikerül időre teljesítened, amely különösen fontos volt számodra, és mivel maximalista vagy, megoldás centrikusan gondolkodva játszi könnyedséggel sikerült abszolválnod a kitűzött célt. Mivel bőven maradt még időd a pihenésre, olyasfajta kikapcsolódást válassz, amely nem jár különösebben nagy energia leadással, ám mégis bizonyos szempontból feltölt a következő kihívásra. Szánj időt arra, hogy a számodra fontos emberekkel tartsd a kapcsolatot, hisz a hétköznapok rohanása közben nem biztos, hogy elegendő időt fordítasz rájuk, a mai nap azonban tökéletesen alkalmas arra, hogy törődj a szeretteiddel.

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Úgy érzed, a sok tennivaló miatt nem jut elegendő időd sem magadra, sem azokra az emberekre, akik fontosak számodra. Emiatt elég frusztrált vagy, egyenlőre ugyanis fogalmad sincs, hogyan kellene felszabadítanod annyi időt, hogy mindennel és mindenkivel legyen lehetőséged foglalkozni. Minden azonban csak és kizárólag rajtad és a szervezésen múlik, az időddel és energiáiddal csakis Te tudsz gazdálkodni, épp ezért hiába a frusztráció, amíg át nem alakítod egy kicsit az életed és a fékre nem lépsz. Mérlegelj, hogy vajon mivel járnál jobban, ha egyfolytában futnál a mókuskerékben, vagy ha időnként kiszállnál és olyasmit is csinálnál, amit élvezel és a lelkednek jót tesz?!

HALAK (február 20-március 20)

Olyasfajta feladatot vállaltál magadra, amit mostanra megbántál, hisz rengeteg idődbe és energiádba kerül maradéktalanul megfelelni és olyan teljesítményt nyújtani, amit mindenki megszokott tőled, ám most már nincs visszaút, egyszerűen muszáj vagy végigvinni a megkezdett küldetést. Annak érdekében tehát, hogy mihamarabb végezhess vele és végre felszabadulhass a rád nehezedő nyomás alól, zárd ki a külvilágot és igyekezz erre az egyetlen dologra koncentrálni. A megfelelő tudás megvan benned, kellőképp tapasztalt vagy és pontosan tudod, hogyan oldd meg a helyzetet, így nincs más teendőd, mint nekiveselkedni és végigmenni az úton! Hajrá!