A fitneszmami kitálalt: ezt rontják el az újdonsült anyukák az edzőteremben

Borítókép: A fitneszmami kitálalt: ezt rontják el az újdonsült anyukák az edzőteremben
Sok anyuka már a szülés után alig bír magával, és azon van, hogy leadja a terhesség alatt felszedett kilókat - bármi áron. Ennek azonban nem így kellene lennie...

Törvényszerű, hogy a szülés után többet mutat a mérleg, hiszen a test rengeteg változáson megy ilyenkor keresztül. Vannak, akik pillanatok alatt ledobják a pluszsúlyt, és vannak, akiknek ezért bizony kőkeményen meg kell küzdeniük. Nemrég egy népszerű fitneszblogger elárulta, szerinte mi a legnagyobb hiba, amit az anyukák az edzőteremben elkövetnek.

A 27 éves Brittany Noonan 2015-ben adott életet kislányának. Szerinte felesleges dolog a szülés után máris az edzőterembe rohanni, mert ezzel a nők többet ártanak, mint használnak.

"Adj időt magadnak, a testednek a gyógyulásra - ne kezdd el az edzést 6 hétnél előbb! Hallgass a jelzésekre: ha több idő kell a testnek, mint 6 hét, akkor ne siettesd a dolgokat!"
Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

A csinos Brittany hozzáteszi, neki császármetszése volt, így ő 10 hetet várt az edzéssel, mert biztos akart lenni abban, hogy minden rendben van a testével. "Mielőtt visszatértem edzeni, sokat sétáltam a babakocsival, ilyenkor pedig erősítettem a core izmaimat, behúztam a hasam, hogy kicsit rásegítsek a dolgokra."

De van még valami, amire a blogger felhívja a figyelmet. "Amikor belevágtok a mozgásba, ne kezdjétel el szuperfit anyukák képeit nézegetni az Instagramon. Minden terhesség, minden szülés, minden test más, nincs értelme másokhoz hasonlítgatni magunkat!"

Persze a 6 hetet nem mindenki veszi komolyan: Brittanyhoz hasonlóan nekem is császármetszésem volt, és az orvosom kifejezetten javasolta, hogy 2 héttel a szülés után már mozogjak bátran. Dinamikus órák helyet jött a pilates, a streching, a mélyizomtorna: nemcsak, hogy jól esett a mozgás, de pillanatok alatt felépültem a műtét után!

Azt azonban ne feledd, az edzettség is számít: nem mindegy, hogy úgy térsz vissza a mozgáshoz, hogy végigtornáztad a szülést, vagy csak a terhesség után kezdesz sportolni!

Ez a cikk eredetileg a joy.hu-n jelent meg.