Ezekért az érzésekért csodálatos dolog nőnek lenni! – Egyetértetek?

Borítókép: Ezekért az érzésekért csodálatos dolog nőnek lenni! – Egyetértetek? Forrás: europress
És te miért szeretsz nő lenni?

Legtöbbször úgy telnek a napjaink, hogy sodródunk a rengeteg elénk gördülő dologgal, egyik feladatot oldjuk meg a másik után, alapvető evidenciának tekintjük, hogy az életünk olyan, amilyen. Olyan természetességgel evezünk a mindennapjainkat képező emóció tengerben, hogy arra sincs időnk: elmélázzunk rajta, miért is szeretünk azok lenni, akik vagyunk. Nagyszerű nap ez arra, hogy megálljunk egy pillanatra és megköszönjük magunknak a jó dolgokat, hogy hálásak legyünk azért, mert napról napra kések vagyunk teremteni, magunkból, magunknak megalkotni az élethez való feltételeket. Ebből az apropóból összegyűjtöttem néhány fantasztikus életérzést, amiért szerintem végtelenül jó dolog nőnek lenni.

Forrás: europress

1)) Megélni az egyik legmélyebb kötődést, az önzetlen szerelmet.

Ki tudná jobban, ha nem mi nők, hogy micsoda felemelő érzés úgy tartozni valakihez, hogy el sem tudnánk képzelni nélküle az életet. Ápolni, táplálni, gondozni ezt a kapcsolatot azért, hogy ugyanezt az önzetlenséget és szeretet kapjuk cserébe, a világ egyik talán legösszetettebb, és legnagyszerűbb dolga. Néha ugyan nem várt falakba ütközünk, de legbelül jól tudjuk, érdemes tenni azért, hogy túljussunk rajtuk.

2)) Anyának lenni.

Ez jelenti talán a legnagyobb beteljesülést, ami megtörténik velünk életünk során. Az az érzés, hogy már soha többet nem leszünk egyedül, és hogy mindig lesz a világon valaki, aki bennünk bízik, ránk számít a legjobban, semmihez sem fogható. Köszönjük!

3)) Félteni, aggódni, törődni.

Nem, ez nem csak a nagymamák kiváltsága, hanem minden egyes nőé, aki igazán kötődik a szeretteihez. Kimondva, vagy kimondatlanul, mindig ott motoszkál valahol a fejünkben a szeretett személyeink jóléte iránti vágy. Az a vágy, amit akkor érzünk, amikor este lefekszünk aludni és arra gondolunk: „mindenki jól van”. Csak így találjuk meg a nyugalmunkat, a belső harmóniánkat.

Forrás: europress

4)) Igazán szeretünk adni.

Nem csak ünnepekkor, bármikor, amikor eszünkbe jut. Egy idő után felfedezzük magunkban, hogy jóval nagyobb boldogsággal tölt el, ha örömöt szerezhetünk valakinek, mint az, hogy mi magunk ténylegesen kapjunk valamit. Lehet ez egy barátunk kedvenc süteményének elkészítése, egy apró figyelmesség a párunknak, vagy a gyermekünk áhított ajándéka. Mindegy mi az, minket izgalommal és várakozással tölt el, hogy hogyan reagál majd a szerettünk, ha szembesül a figyelmességünkkel. Ez mozgat és tölt fel bennünket, hogy képesek vagyunk adni, cserébe pedig élményt, örömöt kapni.

Forrás: europress

5)) Empatikusak vagyunk és általában magas az érzelmi intelligenciánk.

Nagyszerűen érezzük a másik ember rezgéseit, tudjuk, mikor van ránk szükség, mikor kell a segítségünk, az együttérzésünk. Nem bánunk szűkmarkúan az érzelmekkel, sőt képesek vagyunk tudatosan irányítani és a javunkra fordítani azokat, őket alapként használva akár életre szóló döntéseket hozni. Ez a mi egyik szupererőnk, amit nem tanulás útján szereztünk, hanem zsigerből, az ösztöneinkre hagyatkozva használunk, nem is kis sikerrel.

6)) Több dologra figyelünk egyszerre.

Úgy cikáznak fejünkben a gondolatok, mint égen a madarak, és mindeközben képesek vagyunk testünkkel több különböző dolgot űzni egyszerre. Nem állunk meg, nem blokkolunk le, élvezzük a szárnyalást, az újabb és újabb leágazásokat, azt, hogy úgy érezzük, bármit meg tudunk csinálni.

Forrás: europress

Egész egyszerűen: kiváltságos, remek érzés nőnek lenni.

Éppen ezért, igyekezzünk nap mint nap, picit gyakrabban tudatosítani magunkban, kik is vagyunk mi igazából és élvezzük úgy az életet, hogy minden mozzanatát értékes, tartalmas élményként tudhassuk magunkénak!

És te mivel egészítenéd még ki a listát?