10 holmi, amitől még ma szabadulj meg, ha nem akarsz kupiban élni!

10 holmi, amitől még ma szabadulj meg, ha nem akarsz kupiban élni!
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

K

Kinek kell a kupleráj? Ettől a sok hasztalan cucctól még ma megválunk! Punktum.

A magam részéről a „gyűjtögető életmódot” minden bizonnyal anyai nagyanyámtól tanultam el, akinél az egyik lakás átalakítás alkalmával több száz üres margarinos dobozt sikerült kikukáznunk. Állítása szerint azért tette el őket évek óta, mert még biztos jók lesznek valamire. Na igen, ez az a hatalmas kamu, amit minden alkalommal ismételgetünk magunknak, ha valamit épp lusták vagyunk kidobni.

Nos, én épp ezt a rosszul beidegződött viselkedést megelőzve, vagy legyőzve szoktam időről időre emlékeztetni magamat, hogy „épp itt az ideje a lim-lomok eltávolításának” a fiókok és szekrények mélyéről.

Kép
forrás: europress

Ha te is hasonló cipőben jársz, akkor a következő cuccoktól minél előbb igyekezz megszabadulni:

1. Megszámlálhatatlan mennyiségű műanyag szatyor és zacskó.

Nem, azokat sem tartjuk meg, amik szerintünk „olyan szépek”, mert egy idő után csak ezekből a szépekből is vagy 100 új darab terem hirtelen a szekrényben. Inkább vegyünk egy-két tényleg szép tartós, újrahasznosított anyagból készült szatyrot, és azokkal menjünk minden alkalommal vásárolni!

2. Régi magazinok

Sajnos meg kell válni a 10 évvel ezelőtti külföldi lakberendezési példányoktól is, amik pedig olyan drágák voltak annak idején! Ha nincs szívünk kidobni, akkor adjuk oda egy könyvtárnak, esteleg szépségszalonnak, ahol szívesen forgatják az oda betérők!

3. Ajándékok, amik akkor sem tetszettek, amikor kaptuk őket

Kit akarunk átverni? Nagy valószínűséggel pár év távlatából már úgy sem kérdez rá az ajándékozó, hogy szeretjük-e a meglepetését. Mert szinte biztos, hogy már ő is elfelejtette, hogy valaha vett egy olyan valamit nekünk.

Kép
forrás: europress

4. Használaton kívüli kütyük

Max egy olyan mobilt tartsunk meg, amibe még passzol a SIM kártyánk, vészhelyzet esetére! Minden más ezer éves ketyerét vagy adjunk/ajándékozzunk el, vagy dobjunk ki! Ezek tényleg csak a helyet foglalják. Az, hogy érzelmileg kötődünk a régi kis rózsaszín csipogónkhoz, csak a mi fejünkben létezik. Verjük ki onnan!

5. A ruhák, amik már ránk sem jönnek

Lehet, hogy nem is jöttek ránk soha, vagy csak azért vettük meg, mert nagyon tetszett, de magunkon már nem találtuk olyan jónak. Így évek óta hordatlanul porosodik a többi között, amiket viszont teljesen széthordtunk és csak azért vannak még meg, mert annyira kényelmesek és annyira imádjuk őket. Sajnálom, de ezektől is meg kell válnunk!

6. Szét mosott törölközők, terítők, konyharuhák

Amiken már a 90 fokos mosás sem segít, mert vagy kimoshatatlan belőlük az elhasznált szag, vagy az említett hőfoktól már szinte végletekig kifakultak, kinyúltak stb. Ki velük!

Kép
forrás: europress

7. Üres befőttes üvegek

Az én férjem ettől megy a falnak. Én meg a „Szívem, meddig kell még kerülgetnem ezeket az üvegeket?” szövegétől. Inkább kidobom őket, ha tényleg nem kell már több DIY mécseshez, lekvárhoz, vagy kovászos uborkához.

8. Beszáradt körömlakkok

És azok is, amiket csak egyszer kentem fel, és akkor is elkerekedett a szemem, hogy hogy lehet ennyire más a színe, a körmön, mint az üvegen. Kuka!

Olvasd el ezt is!

9. Cipők, amik mindig feltörik a lábad

Mert már minden lehetséges módszert kipróbáltál, hogy megúszd a vízhólyagokat, de semmi. Ide sorolhatók azok a sportcipők is, amiket már teljesen leamortizáltál a futással és már csak kertészkedésre alkalmasak. Arra is vegyél inkább egy új párat, ami egészségesen tartja a lábaidat!

10. Nem kedvelt, vagy sosem olvasott könyvek

Hidd el, sosem lesz olyan, hogy majd elolvasod, ha unatkozni fogsz! Mert akkor is majd egy olyat veszel le a polcról, ami felcsigáz, szórakoztat, kikapcsol. Mehet a könyvcsere programba, a könyvtárba, vagy egy barátnak örökbe.

Ti miktől tudnátok bármikor gond nélkül megszabadulni, amit mégis halogattok kidobni?

Ezt tartsd be, ha azt szeretnéd, hogy örökre izgalmas maradjon a szexuális életed

Bár az elején azt hiszed, hogy folyton őrületes lesz a szex, ez nem mindig van így…

Napi horoszkóp szeptember 23.: a Skorpiók zsúfolt napnak néznek elébe, a Nyilasok mások elégedettségéért dolgoznak

Hétvégén se feledkezz meg a napi horoszkópodról, hisz a csillagok mára is üzrntek!

Vízesések a Föld körül: 7 szédületes fotó

Esőkabát kötelező! Következzenek a világ legpazarabb vízesései egyetlen képgalériában.

Kövess minket

Spórolj ősszel is!

Csak 1185 Ft