10 holmi, amitől még ma szabadulj meg, ha nem akarsz kupiban élni!

10 holmi, amitől még ma szabadulj meg, ha nem akarsz kupiban élni!
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

K

Kinek kell a kupleráj? Ettől a sok hasztalan cucctól még ma megválunk! Punktum.

A magam részéről a „gyűjtögető életmódot” minden bizonnyal anyai nagyanyámtól tanultam el, akinél az egyik lakás átalakítás alkalmával több száz üres margarinos dobozt sikerült kikukáznunk. Állítása szerint azért tette el őket évek óta, mert még biztos jók lesznek valamire. Na igen, ez az a hatalmas kamu, amit minden alkalommal ismételgetünk magunknak, ha valamit épp lusták vagyunk kidobni.

Nos, én épp ezt a rosszul beidegződött viselkedést megelőzve, vagy legyőzve szoktam időről időre emlékeztetni magamat, hogy „épp itt az ideje a lim-lomok eltávolításának” a fiókok és szekrények mélyéről.

Kép
forrás: europress

Ha te is hasonló cipőben jársz, akkor a következő cuccoktól minél előbb igyekezz megszabadulni:

1. Megszámlálhatatlan mennyiségű műanyag szatyor és zacskó.

Nem, azokat sem tartjuk meg, amik szerintünk „olyan szépek”, mert egy idő után csak ezekből a szépekből is vagy 100 új darab terem hirtelen a szekrényben. Inkább vegyünk egy-két tényleg szép tartós, újrahasznosított anyagból készült szatyrot, és azokkal menjünk minden alkalommal vásárolni!

2. Régi magazinok

Sajnos meg kell válni a 10 évvel ezelőtti külföldi lakberendezési példányoktól is, amik pedig olyan drágák voltak annak idején! Ha nincs szívünk kidobni, akkor adjuk oda egy könyvtárnak, esteleg szépségszalonnak, ahol szívesen forgatják az oda betérők!

3. Ajándékok, amik akkor sem tetszettek, amikor kaptuk őket

Kit akarunk átverni? Nagy valószínűséggel pár év távlatából már úgy sem kérdez rá az ajándékozó, hogy szeretjük-e a meglepetését. Mert szinte biztos, hogy már ő is elfelejtette, hogy valaha vett egy olyan valamit nekünk.

Kép
forrás: europress

4. Használaton kívüli kütyük

Max egy olyan mobilt tartsunk meg, amibe még passzol a SIM kártyánk, vészhelyzet esetére! Minden más ezer éves ketyerét vagy adjunk/ajándékozzunk el, vagy dobjunk ki! Ezek tényleg csak a helyet foglalják. Az, hogy érzelmileg kötődünk a régi kis rózsaszín csipogónkhoz, csak a mi fejünkben létezik. Verjük ki onnan!

5. A ruhák, amik már ránk sem jönnek

Lehet, hogy nem is jöttek ránk soha, vagy csak azért vettük meg, mert nagyon tetszett, de magunkon már nem találtuk olyan jónak. Így évek óta hordatlanul porosodik a többi között, amiket viszont teljesen széthordtunk és csak azért vannak még meg, mert annyira kényelmesek és annyira imádjuk őket. Sajnálom, de ezektől is meg kell válnunk!

6. Szét mosott törölközők, terítők, konyharuhák

Amiken már a 90 fokos mosás sem segít, mert vagy kimoshatatlan belőlük az elhasznált szag, vagy az említett hőfoktól már szinte végletekig kifakultak, kinyúltak stb. Ki velük!

Kép
forrás: europress

7. Üres befőttes üvegek

Az én férjem ettől megy a falnak. Én meg a „Szívem, meddig kell még kerülgetnem ezeket az üvegeket?” szövegétől. Inkább kidobom őket, ha tényleg nem kell már több DIY mécseshez, lekvárhoz, vagy kovászos uborkához.

8. Beszáradt körömlakkok

És azok is, amiket csak egyszer kentem fel, és akkor is elkerekedett a szemem, hogy hogy lehet ennyire más a színe, a körmön, mint az üvegen. Kuka!

9. Cipők, amik mindig feltörik a lábad

Mert már minden lehetséges módszert kipróbáltál, hogy megúszd a vízhólyagokat, de semmi. Ide sorolhatók azok a sportcipők is, amiket már teljesen leamortizáltál a futással és már csak kertészkedésre alkalmasak. Arra is vegyél inkább egy új párat, ami egészségesen tartja a lábaidat!

10. Nem kedvelt, vagy sosem olvasott könyvek

Hidd el, sosem lesz olyan, hogy majd elolvasod, ha unatkozni fogsz! Mert akkor is majd egy olyat veszel le a polcról, ami felcsigáz, szórakoztat, kikapcsol. Mehet a könyvcsere programba, a könyvtárba, vagy egy barátnak örökbe.

Ti miktől tudnátok bármikor gond nélkül megszabadulni, amit mégis halogattok kidobni?

Vasaló, melír? Ugyan már! 15 híresség, aki természetes hajjal egész máshogy néz ki...

Lupita Nyong'o, Alicia Keys büszke természetes fürtjeire, míg Scarlett Johansson, Kerry Washington vagy Katy Perry eredeti haja ki tudja, mikor tér vissza a vörös szőnyegre.

Igazi példakép: Egy túlsúlyos nő megható levele, akit kinevettek a vékony lányok az edzőteremben

"Köszönöm, hogy eszembe juttattad, hogy még sok munka van előttem. Fogyókúra és edzések..."

Túlélni Trumpot? Emma Stone, Natalie Portman és még sokan az I Will Survive-ot éneklik

A maguk nem annyira szerény eszközeivel próbálják feldolgozni, hogy az Egyesült Államok elnöke egy Twitteren dühöngő troll lett.

Az elnöki kutyák is búcsúznak - Bo és Sunny Obama legjobb pillanatai

Már csak pár nap és Obama elnök családjával együtt hivatalosan is elhagyja a Fehér Házat. A családhoz tartozik Bo Obama és Sunny Obama is, a két portugál vizikutya, akiket politikai hovatartozástól függetlenül szinte minden amerikai imád. Tele van a sajtó Bo és Sunny búcsúztató cikkekkel, videókkal és fotókkal.

10 érv, amiért tényleg nem kell félned a karrierváltástól!

Ebben a posztban végre eloszlatjuk a félelmeidet a karrierváltásról!

Ajándék apának: 1 éves előfizetés 30% kedvezménnyel
Borító

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

15 lapszám 10 áráért! Az Éva magazin több, mint gondolnád. Ha most rendeled meg az Éva magazint, 15 lapszámot kapsz 10 áráért! Az előfizetési díj így 10 425 Ft helyett most csak 6950 Ft. Jól hangzik, igaz?

Csak 6950 Ft