Szerinted minden saláta íztelen, szagtalan? Pedig dehogy! Ezeket próbáld ki, és rajongó leszel!

Borítókép: Szerinted minden saláta íztelen, szagtalan? Pedig dehogy! Ezeket próbáld ki, és rajongó leszel!
Diétázni próbálsz, így a saláta a mindennapjaid része, te azonban már ki nem állhatod az ízetlen leveleket? Turbózd fel kicsit az ebédedet - a következő tippek segítenek!

Keverd a textúrákat!

Ha csak salátalevelet eszel pár szem paradicsommal és uborkával, persze, hogy megunod az ízetlen fogásokat! A salátádon a feltét legyen izgalmasabb: a darabolt zöldségekre mehet egy kis feta sajt, magok, olivabogyó és akár hús is - ezektől garantáltan más lesz a végeredmény!

Pörköld a magokat!

Mindig szórsz egy kis tökmagot a salátádra, mégsem lesz olyan jó íze, mint az éttermekben? Alapszabály: kicsit pirítsd meg a magokat, mielőtt meghinted velük a zöldségeket. A pörkölés ugyanis sokkal jobban kihozza az ízeket!

Kísérletezz finom olajokkal!

Nem csak olívaolaj létezik ám: kóstolj és használj a salátádra különféle hidegen sajtolt olajokat. A tökmagolaj például tápanyagokban nagyon gazdag, rendszeres fogyasztása állítólag a depresszió ellen is kiváló. Az avokádó és a szőlőmagolaj csodát tesznek a bőrrel, a dióolaj pedig kiváló a stressz és a pánikbetegség ellen is.

Minél színesebb, annál jobb!

Nem is hinnéd, milyen fontosak a színek az étkezésben! Válogasd és kombináld úgy a zöldségeket és akár a gyümölcsöket, hogy ne csak egészségesek legyenek, de a tálalásuk is gusztusos legyen. A sötőtök például télen hatalas sláger, ráadásul szuper vitaminforrás, és nagyon jól mutat a tányéron is. A cékla is nagyon feldobja a salátákat: megfőzve kiválóan passzol a kedvenc zöldségeidhez!

Próbálj ki újdonságokat!

Sokszor egy hozzávaló is olyan ízt tud adni a megszokott zöldségeknek, amitől már sokkal jobb kedvvel fogyasztod majd őket. Próbáltad például salátába a gránátalmát? Nemcsak gyönyörű színt ad az ételnek, de a leve kiválóan passzol a salátafélékhez, a roppanós magok pedig egészen izgalmassá teszik a zöldségeket!

Turbózd fel az öntetet!

Ha igazán egészségesen akarsz étkezni, a bolti öntetek helyett készítsd el te a feltétet a salátádra: ez tartalmazzon hidegen sajtolt növényi olajokat, egy kis balzsamecetet vagy citromlevet, mehet bele egy csipet tengeri só és akár pár csepp méz is. Ha szereted a zöldfűszereket, akkor használj belőlük bátran!

Ugye megjött a kedved a salátákhoz?