Rengeteg pénzt megspórolhatsz, ha a spájz helyett a hűtőben tartod ezt a 6 ételt
Bevásárlás után te is csak bevágod a dolgokat a spájzba, és csak a legromlandóbbakat pakolod be egyből a hűtőbe? Ne csodálkozz, ha rád romlanak az ételek, mutatjuk, melyik az a hat, amelyiket érdemes inkább hidegben tárolnod.
1. Diófélék
Te is éreztél már festékszagot a kamrában, pedig azt aztán sosem szoktál ott tárolni? Könnyen lehet, hogy a romlott diófélék a felelősek a kellemetlen szagért, érdemes inkább bedobnod őket a hűtőbe, úgy akár egy évig is elállhatnak.
2. Szárított gyümölcsök
Egy bontott zacskó körülbelül 3-6 hónapig bírja, de 3-4 fokon akár egy évig is fogyasztható marad a szárított gyümölcs.
3. Vörösbor
Az okosok szerint 13 Celsius fokon érdemes fogyasztani ezt az italt. A vörösbornak nem tesz jót a nagy meleg, úgyhogy inkább dobd be a hűtőbe és fél órával fogyasztás előtt vedd ki.
4. Érett avokádó
A konyhapulton csak pár napig bírja, de ha egy kicsit hidegebb környezetbe kerül, akár tíz napig is eláll.
5. Érett banán
A banánnal ugyanez a helyzet, megspórolhatsz egy kis pénzt, ha bedobod a frigóba, mert úgy pár nappal meghosszabbíthatod az élettartamát. A héja lehet, hogy barnább lesz egy kicsit, de belül ugyanolyan friss marad.
6. Kukorica
Akkor jársz a legjobban, ha egyből a vásárlás után megfőzöd, de ha erre nincs lehetőséged, akkor tedd bele egy zacskóba, majd a hűtőbe, így meg fogja őrizni az édeskés ízét.