Bemutatjuk a tökéletes szuperzöldséget: a nyár igazi Jolly Jokere a padlizsán
Kamaszkoromig rajongtam a padlizsánért, töménytelen mennyiségű padlizsánkrémet voltam képes megenni pirítóssal. Aztán jött egy több, mint 15 éves időszak, amikor tiltólistás volt a padlizsán: egyszerűen ránézni se bírtam, az állagát is utáltam, az étteremben minden egyes alkalommal elmondtam, hogy a grillzöldségbe még véletlenül se kerüljön bele.
Ezen a nyáron ez a vad gyűlölet egy csapásra elmúlt, ne kérdezd, miért, és most ismét rajongok érte. Hetente eszem krémként, a lecsóból ki nem hagyom, rakottan is imádom, lasagnét készítek belőle, egyszóval eszem, amikor tehetem.
Tedd te is ezt, mert a padlizsán egy csodás gyümölcs - igen, hivatalosan gyümölcs: a következő hatásai miatt nagyon fontos lenne fogyasztanod, pláne most, amikor a szezonja van!
A cikk a Runner's World oldalán folytatódik!