Ha te nem tanítod meg a gyerekednek, hogyan viselkedjen közösségben, akkor majd megteszem én

Ha te nem tanítod meg a gyerekednek, hogyan viselkedjen közösségben, akkor majd megteszem én
Forrás: popsugar.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

"

"Szeretném, ha jól szocializálódnának, ha megtanulnák, milyen más gyerekekkel játszani és esetleg még azt is, milyen érzés valamin osztozni."

A minap egy igazán figyelemfelkeltő posztra bukkantunk a Facebookon, egy angol édesanya oldalán. A blogger dióhéjban arra kérte szülőtársait, hogy vegyék már a fáradságot és foglalkozzanak annyira a gyerekükkel, hogy amikor az közösségbe megy, ne más szülőnek kelljen rászólnia.

Ezen felbuzdulva mi is elmondjuk erről a véleményünket, kisgyerekes kolleganőnk gondolatait tolmácsolva.

Szeretem azt látni, hogy amikor elviszem a gyerekeimet egy játszóházba, akkor szépen, békésen játszanak a többi gyerekkel, tehát nem tenyerelnek egymás arcába, nem csinálnak életveszélyes akrobatamozdulatokat az ugrálóban. Talán kicsit túlaggódós vagyok, de ez még mindig jobb, mint hogy beengedjem a gyerekemet játszani a többiekkel és hosszú percekre még csak felé se nézzek.

Kép
forrás: GettyImages

Szeretném, ha jól szocializálódnának, ha megtanulnák, milyen más gyerekekkel játszani, és esetleg még azt is, milyen érzés valamin osztozni. Általában nem kenyerem, hogy más gyerekeit okítsam bármire is, én kizáróag azt érzem felelősségemnek, hogy a sajátjaim rendben legyenek.

De vannak napok, pillanatok, amikor egyszerűen nem teheti meg az ember, hogy ne avatkozzon közbe, és egyszerűen rákiabál valaki más gyerekére: „hékás, ez nem volt szép tőled!” – például, ha azt látja, hogy egyik kicsi fellöki a másikat, csak hogy megszerezzen egy biciklit.

Vagy amikor egyértelműen lejön, hogy a gyerek épp fejjel lefelé csüng egy mászókán és már csak másodpercek töredéke választja el attól, hogy jól fejre essen, az anyja pedig rá sem lát az egészre, hiszen valamivel távolabb a telefonját nyomkodva ül a padon. Aztán amikor leszedem a gyerekét a mászókáról, odajön és tüzes nyilakat lő felém a szemével, mert miként merészeltem hozzáérni a kölyökhöz.

Ja kérem, bocs, hogy nem kell az ügyeletre rohannod, hogy összevarrják a kisfiú homlokát.

Tökre megértem, hogy szülőként is szusszanna néha egy kicsit az ember, még ha ez annyiból áll is, hogy végre végiggörgeti a telefonján a hírfolyamot. Megértem, mert én is hulla fáradt vagyok, és most épp nulla időm van magamra. De akkor sem fogom tétlenül nézni, hogy a gyereked meghúzza az enyém haját, csak mert nem adott neki oda egy kisautót a homokozóban, esetleg a ő akar előbb felülni a libikókára. Ez így nagyon nem oké. Mert nem neked, hanem a neveletlen gyerekednek lesz nehéz dolga bármilyen közösségbe beilleszkedni.

A te környezetedben is tapasztaltál már hasonlókat? Te hogyan reagálsz, ha számodra nem elfogadható viselkedést látsz és nincs más felnőtt a közelben, csak te? Szerinted belefér ilyen módon más gyerekét nevelni? Írd meg a véleményedet kommentben!

popsugar.com

Alapanyagok a tojáson és liszten túl, amiket érdemes otthon tartanod, ha gyorsan össze kellene ütnöd valami finomat

Neked mi van a hűtődben? És a kamrádban? Ja, hogy nincs is kamrád? Sebaj, nekem sincs, ettől még számtalan olyan ételt szoktam előre bespájzolni, ami kis helyet foglal, sokáig eláll, és amiből számtalanféle kaját összedobhatok pillanatok alatt, ha épp beüt a krach. Következzen most az én szupertitkos túlélő alapanyaglistám, ami bármikor jól jöhet neked is.

Egész hétvégén ingyen lehet letölteni 250 mesét

Április 22-én éjfélig korlátlanul áraszthatod el gyermekedet digitális mesékkel.

Megjelent az Éva magazin májusi száma – természetesen idén is JOY-napok kuponfüzettel!

Hány évesek a gyerekeid? Túl vagy már a leváláson, elengedésen? Hogy ment? Vagy még csak most jön? A májusi Éva több összeállításban is foglalkozik ezzel a bonyolult témával.

Le a nejlonzacskóval és társaival! Piknikezz környezettudatosan a Föld napján (és persze egész évben)

Ha nincs még programod a hétvégére, ajánlunk neked egyet! Föld napja alkalmából, vagy csak mert szuper idő lesz és tök jó, hogy végre időt tölthetünk a szabadban anélkül, hogy megfagynánk, piknikezz! Hogy hova menjetek, mit vigyetek magatokkal és mit egyetek mindeközben, mi már kitaláltuk. Neked csupán annyi dolgod lesz, hogy meghívd a barátaidat erre a szuper programra.

Itthon nyaralni kúl! Komolyan! Íme 7 meghitt, természetközeli hazai úticél

Neked a Balaton a Riviéra? Nekünk is. Továbbá a Galyatető a mi Kilimandzsárónk, a Szigetköz pedig az Amazonasunk. És még sorolhatnánk. Tudjátok mit? Soroljuk is!

15 trükk, hogy te is igazi Jedi lehess a konyhában

Ha úgy érzed, hogy a konyhai rutin hiánya miatt rengeteg időt, pénzt és energiát pazarolsz el, vagy csak nyitott vagy egy-két tippre és trükkre, ez a cikk neked szól! A most következő praktikák nagy részét pillanatok alatt elsajátíthatod, és biztos vagyok benne, hogy némelyiknél még a homlokodhoz is csapsz majd, hogy miért nem jutott neked ez korábban eszedbe.

Cigány utakon – hét magyar romafilm, ami elgondolkodtat vagy megnevettet, de legalábbis tágítja a látóköröd

Április 12-én mutatták be Bogdán Árpád új filmjét, a Genezist, a premier kapcsán pedig összegyűjtöttünk plusz hat emlékezetes alkotást, amely a cigányság helyzetéről tudósít különböző módokon és formákban.

Kovásztól a fonásig – megpróbáltam ellesni Szabi, a pék titkát

A Király utcai Panificio il Basilicoban már javában folyt a munka, amikor szombaton délben megérkeztem, hogy gyenge amatőrként belessek Szabadfi Szabolcs, vagyis Szabi, a pék életébe...

Honnan származik a parafadugó szagolás hagyománya?

Biztosan nem ismeretlen számodra sem az a szokás, hogy az étteremben, amikor a vendég kinyittat egy üveg bort, a felszolgáló megmutatja a dugót, és a vendég megszagolja. Ez a jelenet olyan megszokottá vált, hogy bár sokan ismerik a szokást, kevesen tudják, mit is jelent valójában és miért alakult ki. Épp ezért most elmondjuk.

Egy IT-s mindennapjai, avagy 8 dolog, amit csak egy IT-s érthet

Legyen szó programozóról, szoftvertesztelőről vagy bármilyen, IT szakmában dolgozóról, az alábbi dolgok biztosan ismerősek lesznek számukra, hiszen többségük minden nap találkozik ezekkel a munkájuk során.

Környezettudatos ruhák halászhálóból? Lehetséges! AZ Éva magazin múzsája, Epres Panni mutatja be az új H&M Conscious Exclusive kollekciót - VIDEÓ

Epres Panni, az Éva magazin egyik örök múzsája mutatja be a légies és elegáns H&M Conscious Exclusive ruhákat, amikről szinte el sem hinnénk, ha nem tudnánk, hogy halászhálókból és más nejlonhulladékból készültek.

Te ettél valaha földet? Ha nem, ezt a szuper gyors „Száz év magány ”csokis desszertet ki kell próbálnod!

Ma 4 éve, hogy 87 éves korában elhunyt a Nobel-díjas kolumbiai író, Gabriel García Márquez, akinek többek között olyan remekműveket köszönhetünk, mint a Szerelem a kolera idején, A szerelemről és más démonokról, vagy a Száz év magány. Mivel ez egy igen jeles dátum, és amúgy is egész nap egyedül voltam itthon, egy finom desszert pedig mindig jól jön, elkészítettem egy igazi irodalmi ínyencséget: az általam csak „száz év magány”-ra keresztelt mennyei csokis-pohárdesszertet.

„Ilyenkor már nem gondolunk arra, hogy a magánéletünket játsszuk” – interjú Járó Zsuzsa és Kovács Patrícia színészekkel

Több mint két évtizede találkoztak először: egyszerre lettek az Új Színház stúdiósai, aztán egyszerre vették fel őket a Színművészeti Egyetemre (akkor még főiskolára), Máté Gábor osztályába. Azóta számtalanszor játszottak együtt, de azt mondják, hogy sokáig rendre elkerülték egymást, és a külön töltött idő is meghatározó volt. Jelenleg két közös bemutatójuk is van gyors egymásutánban. Együtt beszélgettünk a két színésznővel, Járó Zsuzsával és Kovács Patríciával.

Kövess minket

Éves előfizetéssel most az Utazó különszámunkat is megkapod, és 6950 Ft helyett csak 3950 Ft-t fizetsz.

Csak 3950 Ft