Fél Hollywood a kissrác védelmére kelt, akit bullyingoltak az iskolában az orra miatt! „Engem is csúfoltak, csak én nem voltam ilyen bátor”

Borítókép: Fél Hollywood a kissrác védelmére kelt, akit bullyingoltak az iskolában az orra miatt! „Engem is csúfoltak, csak én nem voltam ilyen bátor”
Az amerikai kisfiú könnyek között érvel az iskolai bántalmazás ellen – még egy sziklát is megindítana, nem hogy Katy Perry-t.

Egy szép pénteki napon egy anyuka megrázó videót posztolt a Facebookon fia, Keaton szereplésével, aki könnyek között magyarázza, milyen durván csúfolják az iskolában. „Kinevetnek az orrom miatt. Csúnyának neveznek, azt mondják, nincsenek barátaim” – mondja a videóban Keaton, és hozzátette, hogy a piszkálódás tettlegességgé is fajult ebéd közben, amikor a csúfolódók „tejet öntöttek rám, sonkát tettek a ruhám alá és kenyérrel dobáltak”.

Majd Keaton feltette a nagy kérdést:

Csak kíváncsiságból kérdezem: miért bántanak? Mi értelme van ennek? Milyen örömötök származik abból, hogy ártatlan emberekkel gonoszkodtok? Ez nem oké. Az emberek nem egyformák, nincs szükségük arra, hogy kritizálják őket a különbözőségük miatt, amiről nem tehetnek.

A posztból igen hamar vírusvideó lett, olyannyira, hogy néhány hollywoodi sztár is felfigyelt és reagált rá.

„Pontosan erről van szó, Keaton. Miért csinálják ezt az emberek? Annyira cool vagy, Keaton! Szeretnék a barátod lenni” – írta a Stranger Things című tévésorozat tinisztárja, Millie Bobby Brown a Twitteren.

Patricia Arquette, az Oscar-díjas színésznő pedig ilyet írt: „Keaton, sajnálom, hogy ilyen gonoszak ezek a gyerekek. Boldogtalan életük lesz, hacsak meg nem változnak. Szerintem menő vagy!”.

Chris Evans egyenesen meghívta Keatont és az édesanyját a Bosszúállók következő részének premierjére:

Katy Perry csak annyit twittelt, hogy mindenki legyen kedves egymáshoz.

Patrick J. Adams, aki Meghan Markle partnereként játszott a Briliáns elmékben, egyszerűen bevallotta, hogy ő is bullying áldozata volt gyerekkorában:

Halljuk, amit mondasz, Keaton. Úgy nőttem fel, hogy folyamatosan csúfoltak. Sosem tudtam volna így megfogalmazni, ahogyan te. Hamarosan jobb lesz azért, mert meg tudtad osztani velünk. Köszönjük, hogy ilyen bátor voltál.

Mark Hamill szerint nem érdemes okokat keresni a bullying mögött:

„Keaton, ne pazarold az idődet azzal, hogy találgatod, miért ilyen gonosz valaki, aki csúfol. Ők elkeseredett emberek, akik azt hiszik, hogy jobban érzik majd magukat, ha bántanak másokat, mert nem kedvelik önmagukat. Féltékenyek, mert olyan okos és jóképű vagy.”

Andie MacDowell:

„Imádom Keatont! Bámulatos, milyen hatalma tud lenni a Twitternek!”

Nézd meg ezt a tanulságos galériát is: