Itt az igazság a kirepedt szappanokról

Itt az igazság a kirepedt szappanokról
Forrás: Europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

V

Vajon miért repednek meg a szappanok, és használhatjuk-e őket repedezve is?

Biztosan te is észrevetted már a szappanokon, hogy egy idő után kis hosszanti csíkok alakulnak ki rajta, azaz repedezni kezdenek. Szerencsére ez teljesen normális, és nem azt jelenti, hogy megromlott volna, vagy vesztett volna minőségéből.

Mivel az organikus szappanok nem vegyi anyagokból vannak, de lipideket és vizet tartalmaznak. Ezek az összetevők idővel párologni kezdenek. A párolgás miatt üres részek maradnak a szappanban, ettől alakulnak ki a kis rések.

A hőmérséklet gyakran változik a fürdőszobában, a melegtől kissé megolvad a szappan, majd a hidegtől újra összeáll, és ez szintén ahhoz járul hozzá, hogy a szappanokon repedések alakuljanak ki.

Itt az Éva magazin szeptemberi száma Kölyök melléklettel és kedvezményes kuponokkal

Keresd az újságárusoknál az Éva magazin szeptemberi számát – Kölyök melléklettel és az iskolakezdéshez nélkülözhetetlen kedvezményes kuponokkal!

Elborított a stressz? Itt egy 5 perces légzéstechnikai gyakorlat, amitől azonnal helyükre kerülnek a dolgok

Lélegezni mindenki tud, de természetesen ezt a képességünket is lehet tökéletesíteni. Most éppen a relaxált létállapot a cél.

Találd ki ezt a 7 hírességet a háziállatukról!

Na, vajon melyik kis szőrgombóc kié?

Jessica Biel úgy néz ki az új tévésorozatában, mint a mosott kaki

Egy fiatal anyát játszik benne, aki erőszakos cselekményre vetemedik. Eléggé sokkoló fotók készültek róla, nézd meg őket te is!

Ezért döntött rekordot Obama tweetje a nemrégi amerikai erőszakcselekményekről

A volt amerikai elnök egy egyszerű Nelson Mandela-idézettel reagált, nem is említette a charlottesville-i incidenst és mégis mindenki értette.

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Éva 1 éves előfizetés (10 lapszám) - Sulinap akció

Csak 3475 Ft