Mit tehetsz a pattanások ellen nyáron?

Borítókép: Mit tehetsz a pattanások ellen nyáron?
Nyáron még többet harcolsz a pattanások ellen? Segítünk, hogy nehogy alulmaradj a csatában!

A zsírosabb, problémásabb bőrtípussal rendelkezők nyáron méginkább szenvedhetnek a pattanásoktól, mitesszerektől – ilyenkor ugyanis fokozottabb a bőr faggyútermelése és a párás levegővel vegyült izzadsággal vegyült városi kosz sem tesz túl jót arcunk szépségének. Van azonban szerencsére néhány profiktól ellesett trükkünk és termékjavaslatunk, amiknek segítségével a legforróbb hetekben is hatékonyan veheted fel a harcot a pattanások ellen!

5 kipróbált és működő tipp pattanások ellen:

1. Tisztíts és tonizálj rendszeresen!

Minél könnyebb arclemosó terméket használsz nyáron, annál jobb lesz a végeredmény. Válassz zselés vagy hab állagú arclemosókat, de ezeket inkább csak este alkalmazd. Reggelente elég, ha tiszta, langyos vízzel alaposan átmosod az arcodat, utána pedig jöhet a tonik. Gyulladáscsökkentő, pórusösszehúzó tonikot este és reggel is használj – erre vidd fel a kifejezetten zsíros bőrre való, hidratáló arcápolót.

La Roche-Posay Serozinc arctonik spray cink-szulfáttal, zsíros, pattanásos bőrre

2. Fogd vissza magad sminkben!

Ne terheld feleslegesen a bőrödet nehéz alapozókkal: ha csak néhány pattanásod van, dobj fel egy mattító BB krémet, ha ennél súlyosabbak a tünetek, használj korrektort célzottan csak a pattanásokra, lehetőleg olyat, ami tartalmaz valamilyen gyulladáscsökkentő hatóanyagot is. Vigyázz arra, hogy a korrektort alaposan eldolgozd, nehogy foltosra fesd az arcodat.

3. Használj ásványi fényvédőt!

Tapasztalataink szerint a kémiai fényvédők egyáltalán nem kedveznek a pattanásos bőrnek – zsíros bőrre, pattanások ellen mi kifejezetten csak az ásványi fényvédőket ajánljuk, vagy olyan ásványi púdert, ami minimum SPF 20-as védelmet ígér.

Clinique ásványi fényvédő arcra, érzékeny bőrre, SPF 30

4. Figyeld a bőrödet napközben is!

Ha napközben bármikor úgy érzed, elnehezül a bőröd, kifényesedik és kényelmetlen, zsíros érzetet kelt, tapogasd végig az arcodat kifejezetten erre a célra készült, mattító papírlapocskákkal. Ha épp nincs ilyen kéznél, válassz le egy réteget egy papírzsebkendőről (ne legyen illatosított) és használd azt. Jó trükk lehet az is, ha befújod az arcod termálvíz spray-vel, majd ezt – és vele együtt a szennyeződést – felitatod a papírzsebkendővel.

5. Kezeld célzottan a problémás területeket!

Éjszakára vigyél fel a T-vonalra és a pattanásaidra szalicilsav tartalmú, kifejezetten ilyen típusú bőrgondokra, pattanások ellen kifejlesztett krémet. Ezt vidd magaddal napközben, és naponta akár kétszer-háromszor is kenegesd vele a "pöttyöket". A készítmények nagyrésze áttetsző, zselés állagú, így smink fölé is felviheted.

Shiseido Ibuki multifunkciós gél, pattanásos bőrre, szalicilsavval