A legjobb bőrápoló tippek 40 felett

Borítókép: A legjobb bőrápoló tippek 40 felett
Más-más bőrápolási szokások bevezetésére van szükség a második, harmadik és negyedik X betöltése után.

A negyvenes éveidben másként kell foglalkoznod a bőröddel, mint ahogyan azt néhány évvel azelőtt tetted. Ilyenkor már nem gyakran zavarnak pattanások vagy kifénylő arcbőr, sokkal inkább a vízhiányosság ellen kell küzdened. Ha néhány dolgot betartasz, rugalmas és szép lehet a bőröd negyven felett is. Íme, az ajánlott napi tisztító és ápoló rutinod:

  • Kíméletesen tisztítsd meg a bőrödet. Válassz érzékeny bőrre való tisztítót, amellyel reggel áttörölheted vagy átmoshatod az arcodat.
  • Az év minden szakában tegyél fel fényvédőt! Ez legyen az első krém, amit magadra kensz, majd jöhet a hidratáló. Mindegy, hogy a strandra készülsz, vagy a villamosmegállóba, ne feledkezz meg a fényvédelemről.
  • A fényvédő is hidratáló után vagy akár este lefekvés előtt kend be az arcodat antioxidáns szérummal. A bőrödnek óriási szüksége van antioxidánsokra, hogy ragyogó maradhasson. A C-vitaminnal gazdagított krémek élettel teli színt adnak a bőrödnek.
  • Este sminklemosás után is tegyél fel hidratáló krémet, de ezúttal kifejezetten éjszakára kifejlesztettet, és persze jöhet a szemkörnyék ápoló is.
  • Hetente egyszer radírozd át az arcod, hogy megszabadulj az elhalt bőrdaraboktól. Felfrissül tőle a bőröd.