Így válaszd ki a legszebb, legérettebb görögdinnyét – 3+3 tipp

Borítókép: Így válaszd ki a legszebb, legérettebb görögdinnyét – 3+3 tipp Forrás: Europress
Megérett a magyar dinnye. De hogy válaszd ki közülük az igazit?

Mielőtt megvennéd a görögdinnyét…

1. Nézd meg alaposan mind a két végét. Ha a szára már elszáradt, a dinnyét régen szedték le. Ha viszont még nem teljesen száraz a szár környéke és a dinnye átellenes felén lévő pont, akkor még nem fejeződött be a természetes érése.

2. Ha megteheted, vágj le a szárból egy darabot. Az igazán finom, érett dinnye szárának a közepe fehér.

3. Vedd kezedbe a dinnyét, és kopogtasd meg az oldalát. A tenyeredben érezni fogod a rezgését. Az érett dinnye kong, az éretlen vagy túlérett tompa hangot ad.

Miért egészséges görögdinnyét enni?

1. Több mint 92%-os a víztartalma, viszont kevés kalória, zsír, fehérje és szénhidrát található benne. Hidratálja a bőrödet.

2. Van benne A-vitamin, C-vitamin, kálium, magnézium, aminosav és telítetlen zsírsav: ezek jó hatással vannak azimmunrendszerre, az érrendszerre, a koncentrálóképességre és az agyműködésre.

3. Nagy mennyiségű víz- és rosttartalmának köszönhetően egyensúlyt hoz létre az emésztőrendszerben.

Forrás: Majsa Krisztina
Magnélküli görödinnye a képen balra. :)

Még egy jó hír: van magnélküli görögdinnye is! Ez és a fenti információk a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrármarketing Centrum által szervezett, a magyar dinnye javára közösen indított promóciós program sajtótájékoztatóján hangzott el, ahol a kiskereskedelmi áruházláncok között a SPAR is képviseltette magát mint a magyar dinnye forgalmazója.