Eláruljuk a csoki utáni vágy igazi okát!

Borítókép: Eláruljuk a csoki utáni vágy igazi okát!
Amikor Gombóc Artúr hihetetlen csoki készleteire gondolsz, akkor éppen ásványi anyagért kiállt a szervezeted.

Hiszen a csoki egy valódi ásványbomba. Jótékony hatással van a magnéziumszint emelkedésére, főként a szívben és az izmokban. Kakaótartalma révén pedig jelentős kálium,- kálcium,- foszfor,- cink,- vas,- és rézforrás.

Így ahhoz hogy toppon légy érdemes pár kocka étcsokit elrágcsálni. Amennyiben további élvezetekre vágysz, akkor érdemes váltani és megbolondítani chilivel és .

A chili nem csak a konyhaművészet fontos kelléke, - amely kulináris élvezeteket nyújt a csípős ízek kedvelőinek - hanem alacsony kalória és magas vitamintartalma miatt jótékony hatással van az egészségünkre is.

5 érv, hogy miért érdemes kipróbálni, hogyan hat ránk a chili:

1/A chilit kapszaicin tartalma teszi méregerőssé, azonban a vegyület számos betegség kezelésében is segítséget nyújt az orvosoknak. Erősíti a szívet és az immunrendszert, csökkenti a cukorbetegség kockázatát és a rák kialakulásának veszélyét.

2/Ebben a hideg időben könnyen megfázik az ember, azonban a paprika csípősségét okozó kapszaicin enyhíti a hörgőkben és az arcüregben lévő dugulást, gyulladás gátló és lázcsillapító hatású és serkenti a keringést.

3/Több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, sok benne a vas, a kalcium és a foszfor.

4/A chili-bors szétrágását követően jelentkező forró, csípős érzés az agyban endorfinok felszabadulását váltja ki, melyek a szervezet saját fájdalomcsillapításáért felelősek.

5/És végül, de nem utolsó sorban ne feledkezzünk meg a csokoládék királynőjéről, a .

Amennyiben engednél a csábításnak és szívesen megtudnál pár dolgot a csoki mítoszról, akkor most érdemes körülnézzél a www.biomix.hu weboldalon. Hiszen úgy is van egy régi mondás: „Az élethez három dolog kell: csoki, csoki és csoki!"