Lakberendezőnk ajánlja: 2018 legmenőbb enteriőrmintái

Borítókép: Lakberendezőnk ajánlja: 2018 legmenőbb enteriőrmintái Forrás: Bambuszmánia - Gap
Ha felfrissítenéd az otthonod berendezését, vagy csak képbe kerülnél az idei trendekkel, legújabb sorozatunkból megtudhatod, milyen színek, anyagok, formák és stílusok azok, amik idén hódítanak. A cikkből kiderül, hogy melyek az év legkelendőbb mintái az enteriőrökben, és lakberendezőként arra is adok ötleteket, hogyan használd őket egy térben, ha friss, izgalmas és divatos otthonra vágysz!

2017-ben odáig voltál a geometrikus formákért vagy a trópusi mintákért: pálmalevelekért, papagájokért és flamingókért? Akkor van egy jó hírem! Idén nem kell lecserélned a cuccaidat, ugyanis minden marad a régiben. Vagyis majdnem minden…

2018-ban kicsit bővült a tavalyi geometrikus és egzotikus paletta. A kaktuszokat felváltották az ananászok – amiket már 2017-ben is megtalálhattál az üzletek polcain azonban nem ilyen mennyiségben. Az élénk karneváli színek buja, gazdag, energetizáló zöldekre váltottak, amelyek kiegészítik a trendi sötét bútorokat és falakat. Az óriási levélnyomatok, bogarak, pillangók, madarak és egyéb egzotikus állatok, megszállják az enteriőröket, és mindenféle geometrikus formák jelennek meg a falakon.

Dzsungel és botanika

A virágminták minden évben nagyon kelendőek, éppen ezért minden évben meg is újulnak picit. Van, hogy bizonyos növényfajták számítanak trendinek, de olyan is van, hogy a megjelenítésüktől lesznek igazán divatosak, például izgalmas léptékeket, nyomatokat vagy grafikákat használnak a tervezők.

Idén az óriási rózsaminták mellett az apró mintás virágmotívumok is hódítanak. De egyetlen botanikai irányzat sem tudja letaszítani a trónról a már említett egzotikus növény- és állatmintákat, amelyek egyaránt megjelennek a szőnyegeken, párnákon, függönyökön, de a tapétákon, sőt a bútorokon és egyéb lakberendezési kiegészítőkön is.

Habár ezek a minták akkor érvényesülnek igazán, ha keveset használsz belőlük, idén azzal is dobbanthatsz egy nagyot, ha mixeled a különböző színű, formájú és léptékű mintákat egy helyiségben. Kombináld bátran az élénk színeket a sötét tónusokkal, hogy igazán hatásos legyen a tér.

Forrás: InStyle

Geometria

Tavaly az egzotikus minták mellett a geometrikus motívumok is jócskán teret kaptak az üzletek polcain, és ez idén sincs másképp. Mindössze annyi változott, hogy míg múlt évben főként a textileken és lakberendezési kiegészítőkön köszöntek vissza, addig idén már nagyobb felületeket vívtak ki maguknak. Felmásznak a falakra tapéták, falfestések és egyéb faldekorációk, illetve csempék formájában.

Forrás: InStyle

Ha beújítanál néhány új lakberendezési kiegészítőt, összeválogattam néhány remek darabot, amiből érdemes lehet szemezgetned!

Ha az idei év trendszíneivel is képbe kerülnél, kattints a galériára!