12 reklámszlogen, ami akár tökjó mantra is lehetne

Borítókép: 12 reklámszlogen, ami akár tökjó mantra is lehetne
„Just do it”, „A legkisebb is számít” – ezek a rövid, de velős életigazságok akár útmutatóul is szolgálhatnának a mindennapjainkban. Ha nem reklámcélra íródtak volna. Vagy...?

Egy jól eltalált idézet vagy mantra meglepően nagy hatással tud lenni az emberre, akár irányt is mutathat legalább egy-egy napra, de még gyakrabban egy pillanat alatt más megvilágításba kerül tőle valami bonyolultnak látszó probléma, amin esetleg már évek óta rágódott az ember. Ez az egyik oka, hogy például az evamagazin.hu évek óta minden nap posztol mantrákat, idézeteket a Facebookon. Miközben pontosan tudom, hogy az élet azért bonyolult, és egy-egy néhány szavas üzenet ritkán váltja meg a világot, azért nem egyszer előfordult már velem, hogy fontos szerepbe került az életemben egy mantra. Ezen az idézeten

például azóta is rengeteget gondolkodom, hogy először rábukkantam, és ha nem is mindig vagyok képes „betartani”, az mindenképp elmondható, hogy bogarat ültetett a fülembe. De az is előfordul, hogy egy egyszerű trivialitással szembesül az ember néhány sornyi idézet formájában, amire addig nem is gondolt:

Namármost egyre gyakrabban veszem észre, hogy a reklámszlogenek között is számos alapigazság szerepel; már-már kicsúszik a számon a legismertebb márkák egy-egy tagline-ja, amikor rájövök, hogy reklámszövegeket idézek. Ilyenkor persze kicsit elszégyellem magam, pedig valószínűleg nem kéne; jó néhány hangzatos szlogen közülük előbb volt, ha nem is mantra, de közmondás vagy (akár külföldön) jól ismert közhely, mint hogy a szóban forgó márka grafikusa logót vagy óriásplakátot csinált volna belőle.

Most néhány olyan reklámszlogen következik, amelyet otthon, magunk között simán megszívlelhetünk és életbölcsességként is „használhatjuk”, ha épp úgy tartja kedvünk: