Nyolc dolog, amire még használhatod a régi telefonodat

telefon,kütyü,öko Forrás: Getty Images
Mielőtt visszavinnéd a szolgáltatónak vagy elektronikus hulladék válna belőle, nézd meg, hogy nem tudod-e még valamire használni az elfekvőben levő okostelódat.

Mindannyian egy szuperkomputerrel (vagy kettővel, vagy hárommal) a zsebünkben mászkálva éljük az életünket. Vagy még inkább a kezünkben tartva valamelyiket. A telónk mindent tud, amihez régen egy egész háztartásra lett volna szükség: megmondja, milyen idő lesz, választ ad bármilyen kérdésünkre, sakkozik velünk, hol a tévé, hol a fényképezőgép szerepét tölti be, ja és még adatot is elemez. Az okostelefonok fantasztikus találmányok, leszámítva azt a nem annyira elhanyagolható tényt, miszerint időnként megjelennek az újabb és újabb, az eddigieknél is sokkal jobb verziók és az olyan alkalmazások, illetve frissítések, amiket a mienkre már nem lehet letölteni.

Ha pár évet ki is bírunk egy-egy készülékkel, előbb-utóbb beleesünk a kísértésbe, hogy kipróbáljunk egy még menőbb modellt. Előfordul, hogy a régi telefonod beszolgáltatása ellenében valamennyi kedvezménnyel is megvásárolhatod az újat, de a legtöbb esetben az exkütyüid az erre rendszeresített fiókban végzik a többé-semmire-se-jó kábelekkel meg a szétesett fülhallgatókkal együtt.

Úgyhogy ha már van otthon egypár megunt okostelód, miért ne hasznosítanád őket, mármint a bennük levő szoftvert, újra? A galériából kiderül, hogy mikre gondoltunk pontosan.