Zöldbabos tonhal

Borítókép: Zöldbabos tonhal
Gyors különlegesség diétázóknak is, könnyen beszerezhető hozzávalókkal.

314 kalória, 17gszénhidrát, 17gzsír, 23 g fehérje

Elkészítési idő: 25 perc
Hűtési idő: 2 óra
Hozzávalók (2 főre):
•40 deka zöldbab
• 1 vöröshagyma
• 1 teáskanál dijoni mustár
•2 gerezd fokhagyma
•0,7 deci fehérborecet
•1 deci olívaolaj
•1tonhalkonzerv (sós vizes)

1. A zöldbabot sós vízben főzd roppanósra (kábé 15perc).

2.Avöröshagymát és a fokhagymát vágd apróra. Amustárt keverd el az ecettel és az olívaolajjal, majd add a hagymához.

3. Az öntetet öntsd a zöldbabhoz és tedd pár órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

4.Tálald tonhalkonzervvel.

Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika