4 egyszerűen és gyorsan elkészíthető ünnepi poharas desszert: üdítően könnyűek

Borítókép: 4 egyszerűen és gyorsan elkészíthető ünnepi poharas desszert: üdítően könnyűek Forrás: Studer-Tüske Veronika
Minimális időráfordítással különleges édességekkel kínálhatod a vendégeidet. Jól fog esni nekik a sok sütemény után egy könnyebb, frissebb desszert.

Ez a cikk az ÉVA Magazin egy korábbi lapszámában jelent meg először „Poharas desszertek" címmel.

Tudtad, hogy a korábbi lapszámainkat újra megvásárolhatod? Kattints ide!

Írós panna cotta

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 perc + 2 óra hűtés

HOZZÁVALÓK (4 ADAGHOZ):

  • 2,5 deci író
  • 2,5 deci tejszín
  • 5 deka cukor
  • 1 evőkanál zselatinpor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • fagyasztott bogyós gyümölcs

ELKÉSZÍTÉS:

1. Egy edényben forrald össze a hozzávalókat és töltsd poharakba.

2. Hűtsd pár óra hosszat a krémet, hogy megszilárduljon.

3. A gyümölcsöt forrald össze ízlés szerint cukorral és tálald a panna cottával.

Forrás: Studer-Tüske Veronika

Fehércsoki-mousse

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 25 perc + 2 óra hűtés
HOZZÁVALÓK (4 ADAGHOZ):

  • 20 deka fehér csoki
  • 1 deci tej
  • 2 tojásfehérje
  • 2 deci (legalább 30 százalékos) tejszín
  • 1 teáskanál zselatinpor

Elkészítés:

1. Forrald fel a tejet, olvaszd fel benne a csokit és a zselatint. Hűtsd le szoba-hőmérsékletűre.

2. Verd fel a tojásfehérjét és óvatosan forgasd a krémhez.

3. Verd fel a tejszínt, és forgasd a krémhez. Töltsd poharakba és hűtsd le pár órára. Tálald tejszínhabbal.

Forrás: Studer-Tüske Veronika

Feketeerdő pohárkrém

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 perc + hűtés
HOZZÁVALÓK (4 ADAGHOZ):

  • 30 deka csokis zabkeksz
  • 2 tojássárgája
  • 4 deci tejszín
  • 5 deka étcsokoládé (70 százalékos)
  • 2 evőkanál cukor
  • 10 deka rumos meggy
  • tejszín a tálaláshoz

Elkészítés:


1. A kekszet törd össze.

2. A tejszínt keverd el a tojással és állandó kevergetés mellett kis lángon sűrítsd be, majd olvaszd fel benne a csokit és a cukrot.

3. Oszd el a kekszet a poharakban, töltsd rá a pudingot és szórd meg meggyel. Hűtsd le fogyasztásig.

4. Tálalás előtt kanalazz rá tejszínt és csokidarabokat

Vérnarancszselé

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 perc + 2 óra hűtés
HOZZÁVALÓK (4 ADAGHOZ):

  • 4 deci vérnarancslé
  • 0,8 cl vodka
  • 0,8 cl Cointreau
  • 4 teáskanál zselatinpor
  • szeletelt mandula

Elkészítés:

1. Egy kevés narancslevet melegíts fel és olvaszd fel benne a zselatint.

2. Keverd össze a maradék hozzávalókat és öntsd hozzá a zselatint.

3. Töltsd poharakba és hűtsd le pár órára.

4. Tálalás előtt szórd meg pirított mandulaszeletekkel.

Galériánkban további 3 különleges desszertet hoztunk!

Már kapható az ÉVA ADVENT! Keresd az újságárusoknál vagy a képre kattintva!