Tonhalas-olívás szendvicskék
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók (4–6 személyre):
• 20 deka (konzerv) tonhal sós lében
•3–5 evőkanál majonéz
•10 deka túrósajt vagy krémsajt
•1-2 szál friss tárkony
•2-3evőkanál kimagozott zöld olajbogyó
•fél piros kaliforniai paprika
•fél fej hagyma
•só
•6 szelet barna kenyér
•3 szelet fehér kenyér
1. Csöpögtesd le a tonhalat, tépkedd össze kis darabkákra. A felét a majonézzel együtt tedd mixerbe és pürésítsd, aztán ezt a halpástétomot keverd össze a túrókrémmel és a darabokban hagyott hallal.
2.Atárkonyt mosd meg, szárogasd le és vagdosd fel apróra. Az olajbogyókat is darabold fel. A paprikát magozd ki, vágd ki az ereit és a hagymával együtt nagyon finomra aprítsd fel. Mindent forgass bele fakanállal a halpástétomba. Kóstold meg: sózd és borsozd, amennyire kell.
3. A barna kenyeret kend meg először, arra fektess egy szelet fehéret és azt is kend meg. A tetejére barna kenyér kerüljön. Aszendvicseket kicsit nyomkodd össze, aztán óvatosan, átlósan negyedeld fel, úgy tálald.
Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Europress.