Gyors nyári egzotikum: thai zöld curry
Előkészítés: 15 perc
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: 3
Hozzávalók:
1 evőkanál vaj
1 kockára vágott vöröshagyma
1 üveg organikus thai zöld curry szósz
1 teáskanál zöld curry por
2 deci kókusztej
1 deci víz
1 karalábé
2 sárgarépa
1 petrezselyem gyökér
2 zöld lilahagyma
1 bébitök
200 g zöldspárga
1 lime leve + 1 teáskanál reszelt héja
6 kaffer lime levél
1 evőkanál osztrigaszósz
2 teáskanál barna cukor
só
1 csokor friss korianderlevél
1. Egy vastag falú serpenyőben felolvasztjuk a vajat.
2. Megpirítjuk benne a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a curry mártást és felhevítjük.
3. Beleöntjük a kókusztejet és a vizet, majd együtt felforraljuk.
4. Teszünk bele egy kevés sót, és elkeverjük benne a curryport is.
5. Beletesszük a felaprított zöldségek közül a karalábét, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, és lefedve félig megfőzzük.
6. Akkor hozzáadjuk az osztrigaszószt, a zöldcitrom levét és a héjat, a kaffer lime leveleket, a zöldhagymát, a cukrot, majd ha ezeket elkevertük, jön még a feldarabolt bébitök és a zöldspárga is.
7. Ezekkel összeforraljuk, és levesszük a tűzről.
8. Friss korianderrel megszórva tálaljuk.
Szöveg és fotó: Bezselics Ildikó / ketcicakonyhaja.blog.hu
További receptek, tippek gasztrobloggerektől a 2014-es Éva Konyhában!