Tejfölös túrótorta

Borítókép: Tejfölös túrótorta
Egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul nagyon finom! Az előkészítés pikkpakk kész, a többit meg a sütő végzi el helyetted! Mi kell még?

Hozzávalók 8 személyre:
- 25 deka édes keksz
- 12 deka vaj
- 30 deka friss szeder vagy más bogyós gyümölcs
A töltelékhez:
- 25 deka túró,
- 25 deka krémsajt
- 2 kávéskanál reszelt citromhéj
- 17 deka kristálycukor
- 3 tojás
- 2,5 deci tejföl
- fél deci citromlé

1. Daráld le a kekszet. Add hozzá a megolvasztott vajat és gyúrd össze. Nyomkodd szét egy 22 centis szétnyitható tortaformában és hűtsd be 30 percre.

2. Melegítsd elő a sütőt 160 C fokra.

3. Készítsd el a tölteléket. Passzírozd szét a túrót egy tálban, tedd hozzá a krémsajtot, a citromhéjat és a cukrot. Botmixerrel keverd simára, egyenként üsd bele a tojásokat, keverd tovább, add hozzá a tejfölt és a citromlét.

4. Öntsd bele a tölteléket a tésztába és süsd egy és egynegyed órán keresztül. Hagyd a nyitott ajtajú sütőben kihűlni.

5. Hűtsd be legalább 3 órára, de inkább egy egész éjszakára. 6. Tálaláskor szórj a tetejére szedret és hintsd meg porcukorral.