Sült rikotta

Borítókép: Sült rikotta
Gyors különlegesség vendégségbe vagy akár hétköznapi vacsorára, nem csak vegáknak.

Elkészítési idő: 15 perc, sütési idő: 25 perc

Hozzávalók:

– 1 kiló rikotta sajtkrém
– 4 tojás,
– 20 deka reszelt parmezán
– só, frissen őrölt feketebors
– egy-két marék friss oregano-levél
– koktélparadicsom (8 személyre)

1. Melegítsd elő a sütőt 200-220 fokra, egy 35 centi hosszú őzgerincet kenj ki vajjal. (Rövidebb, szélesebb edényben is sütheted, de akkor tovább tart.)

2. A tojásokat verd fel, az oregánó felét aprítsd durvára, aztán minden hozzávalót keverj össze egy nagy tálban, majd öntsd bele az őzgerincbe, és süsd kábé 25 percig, amíg szépen meg nem barnul.

3. Hűtsd ki, sőt, tedd hűtőbe néhány órára, mielőtt kiborítod egy hosszúkás tálra, és koktélparadicsommal, oregánólevelekkel díszítve tálalod.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Brett Stevens / Acpsyndication.com