Skót banános palacsinta juharsziruppal

Borítókép: Skót banános palacsinta juharsziruppal
Ha külföldi gyerekek jönnek, vedd elő ezt a receptet.

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók (8 személyre):
15 deka liszt
1 zacskó sütőpor
1 tojás
3 deci tej
1 evőkanál barna cukor
4 banán
vaj a sütéshez
juharszirup a tálaláshoz

1. A lisztet, a sütőport, a tojást, a tejet és a cukrot keverd simára egy szép nagy tálban. Forrósítsd fel a vajat egy teflonserpenyőben, majd egy kis adagot önts bele a fenti keverékből.
2. Ha összeállt és hólyagos a teteje, akkor fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd pár percig. Amikor elfogyott a keverék, halmozd egymásra a palacsintákat és locsold meg juharsziruppal.
3. Rakd körül felszeletelt banánnal, kínálj mellé joghurtot vagy vanília-fagyit. Hagyd az asztalon a juhar-szirupot is.

Éva magazin 2007. december Szöveg: Simándi Júlia Fotó: fran warde/debi treloar/olive/bbc magazines Minden jog fenntartva