Modern, kevert saláta ropogós combokkal

Borítókép: Modern, kevert saláta ropogós combokkal
Vagy épp fordítva? Ropogós combok - valami nagyon jó salátával?

A klasszikus rántott csirkecombot bolondítsd meg és köretnek tálalj hozzá friss, ropogós (ráadásul nagyon egészséges) salátát!




Hozzávalók:
• 1 csomag, eisberg Freshbalance salátamix (római saláta, mini spenótlevelek, endívia, jégsaláta, piros lollo saláta és sárgarépa csíkok színes kavalkádja)
• 4-6 db csirke alsó comb, ún. „dobverő”
• liszt
• tojás
panko morzsa a panírhoz
• olaj a sütéshez
• 1 eisberg Francia öntet


Elkészítése:
A megmosott csirke alsó combokat besózzuk, borsozzuk.
A panírozáshoz előkészítjük a lisztet, a tojást és a panko morzsát. A bepanírozott combokat a forró olajba tesszük és addig sütjük, míg aranylóan piros nem lesz a színük. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy átsült a hús, szúrjunk bele egy villát. Akkor jó, ha a kifolyó lé már nem piros.
A megsült húst helyezzük szalvétára vagy papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla.
Az eisberg Freshbalance mixet ízlés szerint keverjük össze eisberg Francia dresszinggel, majd tálaljuk a csirke combokkal.

Tipp:
Ha szeretnénk, hogy még egészségesebb és egzotikusabb legyen ez a fogás, akkor a hús sütéséhez napraforgó olaj helyett használjunk kókuszolajat.

Mi az a panko morzsa?
A panko morzsa egy a kenyér beléből készült morzsa. A japán konyha ugyanúgy használja mint a magyar a zsemlemorzsát. A kettő között az a különbség, hogy a panko használatával, mivel darabosabb, ropogósabb és kevésbé olajos lesz az étel bundája. A panko morzsa főleg delikatesz boltokban kapható, de magunk is megpróbálhatjuk elkészíteni otthon, csak a morzsának félretett kenyérről szárítás előtt vágjuk le a héját és ne daráljuk a száraz kenyérbelet, hanem törjük, aprítsuk.

Köszönet a receptért az Eisbergnek! Ha szívesen szemezgetnél a jobbnál jobb receptek között, akkor keresd fel a salatazz.hu weboldalt!​