Quesadilla avokádóval és vörösbabhumusszal
Hozzávalók 4 főre:
8 tortillalap
1 avokádó
1 doboz vörösbabkonzerv
1 evőkanál tahini (szezámmagpaszta)
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál görög joghurt
5 deka feta sajt
friss petrezselyem vagy koriander
1 lime
1 kis pohár tejföl
só, bors
1. Készítsd el a vörösbabhumuszt: az átmosott, leszűrt vörösbabból tegyél félre két evőkanálnyit, a többit egy késes robotgépben pürésítsd a tahinival, az olívaolajjal és a görög joghurttal. Sózd és borsozd ízlés szerint.
2. Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a tortillalapok egyik oldalát. Másik oldalukat, amelyik a quesadilla belseje lesz, kend meg a vörösbabhumusszal. Fektess mindegyik lap egyik felére 2-3 vékony szelet avokádót, oszd el rajtuk a félretett vörösbabot, morzsolj rá fetát és szórd meg az aprított petrezselyemmel. Végül locsold meg pár csepp lime-lével.
3. Hajtsd félbe a tortillalapokat és tálald külön tálban tejföllel.