Pócsik Anita: "Így fogytam szülés után" #5

Borítókép: Pócsik Anita: "Így fogytam szülés után" #5
Vitamindús és kalóriaszegény menüsor - nem csak újdonsült anyukáknak.

Eddig háromszor voltam elégedetlen a testemmel. Ahány gyerek, ahány szülés, annyi átváltozás. De ez valójában kisebb problémát okozott, mert tudtam, hogy csak ideiglenesen leszek gazellából bálna, és elsősorban rajtam múlik, meddig maradok az.
Egy darabig ment egyedül, aztán rájöttem: kell a segítség! Főleg abban, hogy legyen időm bevásárolni és elkészíteni azt, amit megeszem. Megkértem egy ételben profi barátnőmet, rakjon össze nekem egy olyan heti étrendet, amely könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, gyorsan, egyszerűen elkészül, olcsó, változatos" – írta Anita.

A segítőkész barátnő nem más, mint Vigh Alexa, a Miss Green bloggere, a közös főzőcske végeredményét pedig most nektek is megmutatjuk! Természetesen a recepteket is megosztjuk veletek: ha figyelemmel követitek sorozatunkat, könnyedén összerakhattok magatoknak egy vitamindús, ugyanakkor kalóriaszegény étrendet.

5. NAP
Reggeli

Zabpehely kása gyümölcsökkel

Hozzávalók:
- fejenként 3-4 evőkanál zabpehely
- natúr joghurt
- friss gyümölcs
- sótlan mandula, mogyoró, stb.

Elkészítés:
Tegyél fejenként 3-4 evőkanál zabpelyhet egy lábosba, önts rá annyi vizet, hogy ellepje és közepes lángon folyamatosan kavargatva főzd, amíg a zabpehely magába szívja a vizet, és sűrű, kásaállagú nem lesz. Ízesítheted mézzel, natúr joghurttal, friss gyümölcsökkel, nem cukrozott kókuszreszelékkel, natúr olajos magvakkal.

Ebéd

Citromos kakukkfüves újburgonyafőzelék grillezett lazaccal

Hozzávalók:
- 75 deka újburgonya kockákra vágva
- 25 deka sárgarépa felkarikázva
- 1 fej vöröshagyma aprítva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 ek olíva olaj
- fél liter zöldségleves
- fél citrom leve
- 3 ág friss kakukkfű
- só, bors
- 2 szelet lazac
- 2 ek. vaj vagy olívaolaj

Elkészítés:
A vöröshagymát az olívaolajon párold puhára. Add hozzá a fokhagymát, az újburgonyát és a sárgarépát is. Pár perces párolás után öntsd rá a zöldséglevet, tedd bele a kakukkfüvet és fedő alatt alacsony lángon főzd 10-12 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak. Vigyázz, ne főzd szét!
Egy mélyebb edénybe szedd ki a burgonya kb. egyharmadát és a főzőlé felét, turmixold simára. Öntsd vissza a lábosba, ezzel sűrítjük a főzeléket. Öntsd bele a citromlevet, sózd, borsozd, ha szükséges.
A lazacot egy grillserpenyőben forró olajon minden oldalán grillezd meg és tálald a főzelék mellé.

--pagebreak--

Vacsora

Vegyes zöldsaláta grillezett sajttal

Hozzávalók:
- 4 nagy szelet grillezni való sajt

A salátához:
- 2 ek. friss limelé
- 2 tk. méz
- 3 ek. extraszűz olívaolaj
- 10 deka zöldborsó (pucolt súly)
- 1 csomag retek vékonyan felkarikázva
- 1 sárgarépa zöldséghámozóval vékonyan felcsíkozva
- 10 deka vegyes saláta

Elkészítés:
A zöldborsót 3 percre dobd lobogó, forró vízbe, majd azonnal öntsd le jéghideg vízzel.
A dresszinghez keverd össze a mézet, olívaolajat és a citromlevet. Tegyél minden zöldséget egy salátástálba és locsold meg a dresszinggel. Száraz, nagyon forró serpenyőben grillezd meg a sajtszeletek mindkét oldalát és azonnal tálald.

További hasznos tippekért, receptekért keressétek fel a Miss Green – Együnk valódi ételeket blogot!