Pócsik Anita: "Így fogytam szülés után" #3

Borítókép: Pócsik Anita: "Így fogytam szülés után" #3
Vitamindús és kalóriaszegény menüsor – nem csak újdonsült anyukáknak!

„Eddig háromszor voltam elégedetlen a testemmel. Ahány gyerek, ahány szülés, annyi átváltozás. De ez valójában kisebb problémát okozott, mert tudtam, hogy csak ideiglenesen leszek gazellából bálna, és elsősorban rajtam múlik, meddig maradok az.
Egy darabig ment egyedül, aztán rájöttem: kell a segítség! Főleg abban, hogy legyen időm bevásárolni és elkészíteni azt, amit megeszem. Megkértem egy ételben profi barátnőmet, rakjon össze nekem egy olyan heti étrendet, amely könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, gyorsan, egyszerűen elkészül, olcsó, változatos" – írja Anita júniusi számunk szerkesztői levelében.

A segítőkész barátnő nem más, mint Vigh Alexa, a Miss Green bloggere, a közös főzőcske végeredményét pedig most nektek is megmutatjuk! Természetesen a recepteket is megosztjuk veletek: ha figyelemmel követitek sorozatunkat, könnyedén összerakhattok magatoknak egy vitamindús, ugyanakkor kalóriaszegény étrendet, aminek segítségével hipphopp formába lendültök, mire jön a bikiniszezon!

3. NAP
Reggeli

Málnás-mandulás muffin


Hozzávalók 8 darabhoz:
(1csésze = 250ml)
1,5 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
csipet só
1 cs. sütőpor
tk. őrölt fahéj
2 tojás
2 evőkanál méz
1 tk. vanília kivonat
csésze olaj (kókuszolaj pl.)
csésze frissen facsart narancslé
1 csésze málna
1/2 csésze aprított mandula

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Keverd össze egy tálban a száraz, egy másik, nagyobb edényben pedig a nedves hozzávalókat. Öntsd át a száraz keveréket a tojásosba és pár mozdulattal keverd egyneműre.
Töltsd meg félig a muffin formákat, oszd el a tésztán egyenletesen a málna és az aprított mandula felét, majd kanalazd rá a maradék tésztát. A tetejére is tegyél a málnából és a mandulából
Told be a forró sütőbe és 15 perc alatt süsd meg. Tűpróba után vedd ki a sütőből és rácson hűtsd ki.

Ebéd

Padlizsános csicseriborsós tortilla

Hozzávalók 4 tortillához:
1 padlizsán
1 konzerv csicseriborsó
1 csomag menta vagy petrezselyem
15 dkg koktélparadicsom
4 db teljes kiőrlésű tortilla lap
görög joghurt
2 ek. olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
A padlizsánt kockázd fel. A csicseriborsót öblítsd le, a paradicsomokat felezd vagy negyedeld.
Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, dobd rá a padlizsánt, sózd, borsozd és süsd meg, végén picit meg is piríthatod.
A tortilla lapokat száraz forró serpenyőben melegítsd át.
Halmozz a meleg tortillalapra minden hozzávalóból, szórd meg aprított zöldfűszerrel, tekerd fel és máris fogyaszhatod.
Friss zöldsalátát fogyaszthatsz mellé.

--pagebreak--

Vacsora

Thai kókusztejes csirkeleves


Hozzávalók 4-6 adaghoz:
1,5 csirkemell filé
1/2 ek. sárga curry paszta (ez a legkevésbé csípős fajta, használd ízlés szerint, attól függően mennyire szereted a csípős ízeket)
1 konzerv kókusztej
3 ek. halszósz
1 lime leve
1 zacskó hosszúszemű gyorsrizs (opcionális)
1,5 liter zöldségleves (bio kockából főzve)
friss koriander

Elkészítés:
Forrald fel a zöldséglevest, add hozzá a rizst, ha teszel bele. Amíg fő a rizs, csíkozd fel a csirkemellet. Ha a rizs már majdnem megfőtt (kb 15 perc), öntsd a leveshez a kókusztejet, a halszószt, és keverd el benne a curry pasztát is. Add hozzá a csirkemell csíkokat és főzd pár perc alatt puhára. Ha kész van, add hozzá a lime levét és tálald friss korianderrel.

További hasznos tippekért, receptekért keressétek fel a Miss Green – Együnk valódi ételeket blogot!