Pócsik Anita: "Így fogytam szülés után" #2

Borítókép: Pócsik Anita: "Így fogytam szülés után" #2
Vitamindús és kalóriaszegény menüsor – nem csak újdonsült anyukáknak!

„Eddig háromszor voltam elégedetlen a testemmel. Ahány gyerek, ahány szülés, annyi átváltozás. De ez valójában kisebb problémát okozott, mert tudtam, hogy csak ideiglenesen leszek gazellából bálna, és elsősorban rajtam múlik, meddig maradok az.
Egy darabig ment egyedül, aztán rájöttem: kell a segítség! Főleg abban, hogy legyen időm bevásárolni és elkészíteni azt, amit megeszem. Megkértem egy ételben profi barátnőmet, rakjon össze nekem egy olyan heti étrendet, amely könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, gyorsan, egyszerűen elkészül, olcsó, változatos" – írja Anita júniusi számunk szerkesztői levelében.

A segítőkész barátnő nem más, mint Vigh Alexa, a Miss Green bloggere, a közös főzőcske végeredményét pedig most nektek is megmutatjuk! Természetesen a recepteket is megosztjuk veletek: ha figyelemmel követitek sorozatunkat, könnyedén összerakhattok magatoknak egy vitamindús, ugyanakkor kalóriaszegény étrendet, aminek segítségével hipphopp formába lendültök, mire jön a bikiniszezon!

2. NAP
Reggeli

Banán-spenót zöldturmix

Hozzávalók:
1 banán
1 alma
1 körte
2 csésze spenót
fél citrom leve

Elkészítés:
Tegyél mindent a turmixgépbe, alulra a gyümölcsöket, felülre a zöld leveleseket és turmixold krémesre. Ha túl sűrű, adj hozzá még szűrt vizet.

Ebéd

Grillzöldséges tésztasaláta


Hozzávalók a salátához:
1 ek. olívaolaj
1 lilahagyma
1 kicsi padlizsán
1 piros és 1 sárga színű pritamin paprika
1 kisebb cukkini
10 szem koktélparadicsom
400 g teljes kiőrlésű tészta
5 dkg fetsaajt

Hozzávalók az öntethez:
3 ek. olívaolaj
1 citrom leve
1 ek. friss, aprított bazsalikom
1 tk. dijoni mustár
só, bors

Elkészítés
1. A padlizsánt, cukkinit, paprikát vágd egyforma méretű darabokra, a lilahagymát vágd kisebb gerezdekre. Tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire, locsold meg az olívaolajjal. Sózd, borsozd és 200 fokos sütőben süsd meg kb. 15 perc alatt.
2. Amíg sülnek a zöldségek, a tésztát főzd ki, szűrd le. A paradicsomokat vág félbe. Keverd össze a dresszinget.
3. Egy tálban keverd össze a tésztát a zöldségekkel, öntsd rá a dresszinget és tálald. Ha maradt belőle, hűtőben eláll másnapig.

--pagebreak--

Vacsora

Csirkés kesudiós saláta

Hozzávalók a salátához:
50g rukkola
2 paradicsom
fej édeshagyma (lilahagyma) vékonyan felkarikázva
2 csirkemell filé
csésze kesudió (sótlan mogyoró is lehet)
50g kecskesajt/juhsajt/feta

Pác a csirkemellhez:
3 ek. natúr joghurt
1 ek. szójaszósz
1 ek. extraszűz olívaolaj
1 tk. mustár
1 tk. szárnyas fűszerkeverék (só és adalékanyagmentes!)

Hozzávalók az öntethez:
2 tk. magos mustár
2 tk. méz /juharszirup
3 tk. almaecet
3 ek olívaolaj

Elkészítés:
1. A csirkemellet vágd vékony csíkokra, keverd össze a pácot és forgasd bele a csirkecsíkokat. Ezt megteheted akár előző este is vagy reggel, jót tesz neki, ha a pácban áll.
2. Egy serpenyőben hevíts fel 1 ek. olívaolajat, dobd rá a pácolt csirkét és süsd ki.
3. Amíg hűl a hús sütés után, keverd össze a dresszinget, kockázd fel a paradicsomot.
4. Egy szép salátástálban keverd össze a saláta hozzávalóit és locsold meg a dresszinggel. Ha nem fogyasztjátok el az egészet, ne tedd rá a dresszinget a teljes mennyiségre, így frissebb marad a saláta.

További hasznos tippekért, receptekért keressétek fel a Miss Green – Együnk valódi ételeket blogot!