Sokmagvas palacsinta - igazi hétvégi reggeli

Borítókép: Sokmagvas palacsinta - igazi hétvégi reggeli Forrás: fuss&főzz
A világért sem hagytuk volna ki, hogy megosszuk veletek ezt a szuper palacsinta receptet, amit egy ráérős hétvége reggelen muszáj kipróbálnotok!

Kényelmes hétvége reggeleken fantasztikusan jól fog esni ez az egészséges reggeli, amit kimondottan a sportos életmódot kedvelőknek állítottak össze a Fuss & Főzz című szakácskönyv írói. Ez a finomság egész biztosan meghozza az energiád egy kiadós futáshoz, vagy akár hegyi túrához!

Forrás: fuss&főzz
Elkészítési idő: 35 perc
4 személyre
Sokmagvas palacsinta
Hozzávalók
  • 120 g liszt
  • 50 g kukoricaliszt
  • 50 g teljes kiőrlésű liszt
  • 30 g zabliszt
  • 4 teáskanál cukor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 375 ml író
  • 125 ml alacsony zsírtartalmú tej
  • 2 nagy tojás
  • 2 evőkanál növényi olaj, plusz pár csepp a serpenyő olajozásához
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

A hosszú hétvégi futások alatt a futók étellel kapcsolatos álmodozásainak listáján a palacsinták kétségkívül az első helyen állnak. Rengeteg fajta szénhidrátot biztosítanak, a töltelékek könnyűvé teszik a tésztát, és velük ezerféle módon ízesíthető palacsintád.

Tápérték adagonként: 837 kJ, 200 kcal, 29 g szénhidrát, 2 g rost, 7 g fehérje, 6 g zsír, ebből telített 1 g, 445 mg nátrium

1. lépés
Forrósíts fel egy nagyobb teflonserpenyőt, vagy alacsony lángon, fedő alatt melegítsd fel. Egy keverőtálban alaposan keverd össze a lisztet, a kukoricalisztet, a teljes kiőrlésű lisztet, a zabot, a cukrot, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát.
2. lépés
Egy félliteres mérőedényben öntsd össze a tejet és az írót, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton melegítsd 30 másodpercig. Tedd át egy tálba, keverd bele a tojásokat, az olajat és a vaníliakivonatot. Öntsd hozzá a száraz keveréket és forgasd bele óvatosan.
3. lépés
Növeld a hőt, és a serpenyőt olajozóecsettel kend be. Amikor az olaj spriccelni kezd, önts bele kb. 60 ml-nyi tésztát (egy merőkanálnyit), és lassan forgasd körbe, hogy szétterüljön. 2-3 percig süsd, amíg az alja aranybarna lesz, vagy a teteje elkezd hólyagosodni. Fordítsd meg, és a másik felét is süsd aranybarnára. A maradék tésztával ismételd a folyamatot, amíg a tészta el nem fogy, és minden palacsinta után olajozd be a serpenyőt. A palacsintákat forrón tálald.
4. lépés
A különféle liszteket a következő arányban használd: 1 rész teljes kiőrlésű és 2 rész fehér liszt; vagy fele rész zab- és kukoricaliszt és fele rész fehér liszt. Nagyobb fehérjetartalmú feltét használatával (mint amilyen a mogyoróvaj, vagy a görög joghurt) kivételesen regeneráló ételt kapsz. Egészítsd ki egy jó nagy pohár hideg tejjel!

Vajon a kiadós reggeli a legtökéletesebb rutinjaid közé tartozik a csillagjegyed alapján? Derítsd ki!