Padlizsános krumplicurry

Borítókép: Padlizsános krumplicurry
Pikáns, egzotikus, egészséges, vega egytálétel.

Előkészítési idő: 15 perc, főzési idő: 30 perc
Hozzávalók (8 személyre):

1 deci olívaolaj
fél kilónyi apró padlizsán
40 deka krumpli
csipetnyi köménymag
1 kávéskanál mustármag
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
egy kábé 2 centis gyömbérgyökér
2 nagy zöld csilipaprika
2 evőkanál currykrém
1 doboz konzerv paradicsom
2 és fél deci víz
egy marék spenótlevél
1 kávéskanál barnacukor, só

1. A megtisztított, vékonyra felszeletelt padlizsánt és a felaprított krumplit külön-külön süsd barnára, aztán itasd le róluk az olajat.

2. A visszamaradt olajban pirítsd meg a köményt és a mustármagot.

3. Az apróra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát és a frissen lereszelt gyömbért add hozzá a pirított magokhoz, és párold, amíg a hagyma üveges nem lesz. Akkor tedd hozzá a felszeletelt csilit és a currykrémet, picit még főzd össze, de folyamatosan kevergesd, különben odakap.

4. Tedd vissza a mártásba a krumplit, a paradicsomot is a levével együtt, sőt, öntsd fel vízzel, és addig főzd, amíg a krumpli teljesen meg nem puhul. A padlizsánnak kevesebb idő kell, a felmetélt spenóttal és a cukorral együtt később tedd csak bele.

5. Kóstold meg: csak annyi sót tegyél bele a végén, amennyit feltétlenül szükségesnek érzel.

Recept, fotó:Éva magazin