Mia és Miss Py ínycsiklandó receptjei: málnás sajtkrémkehely
Új sorozatunkban Vígh Alexandra, az Axi's Kitchen bloggere, két segítőtársával Miával és Miss Pyvel készít nekünk finomabbnál finomabb ínyencségeket, amelyeket szó szerint gyerekjáték elkészíteni. A nagy hőségben most egy hiper-szuper könnyű málnás kehellyel készültek!
Hozzávalók (6-8 adaghoz):
- 500 g mascarpone (vagy 250 g házi túrókrém és 250 g mascarpone)
- 3 evőkanál porcukor
- 150 ml habtejszín
- 300 g málna (néhány szemet félreteszünk a díszítéshez)
Elkészítés:
1. A krémsajtot kikeverjük a porcukorral (a cukrot ízlés szerint adagoljuk, lehet kicsit több vagy kevesebb is).
2. A málnát villával összetörjük, egy szűrőbe tesszük, a levét lecsepegtetjük (felhasználhatjuk reggeli turmix készítéséhez).
3. A tejszínt robotgéppel lazán felverjük, a krémsajthoz keverjük, majd hozzáadjuk a málnát is és elkeverjük.
4. Kelyhekbe kanalazzuk, tetejükre teszünk egy-egy szemet a félretett málnaszemekből.
5. Fogyasztásig hűtőben tartjuk.
Jó étvágyat hozzá!!
További szuper recepteket találhattok még Alexandra blogján: axiskitchen.hu!