Mia és Miss Py ínycsiklandó receptjei: málnás sajtkrémkehely

Borítókép: Mia és Miss Py ínycsiklandó receptjei: málnás sajtkrémkehely
Ezt is a gyerekek készítették: hűsítő, könnyű finomság a hétvégi kánikulára!

Új sorozatunkban Vígh Alexandra, az Axi's Kitchen bloggere, két segítőtársával Miával és Miss Pyvel készít nekünk finomabbnál finomabb ínyencségeket, amelyeket szó szerint gyerekjáték elkészíteni. A nagy hőségben most egy hiper-szuper könnyű málnás kehellyel készültek!

Hozzávalók (6-8 adaghoz):
- 500 g mascarpone (vagy 250 g házi túrókrém és 250 g mascarpone)
- 3 evőkanál porcukor
- 150 ml habtejszín
- 300 g málna (néhány szemet félreteszünk a díszítéshez)

Elkészítés:
1. A krémsajtot kikeverjük a porcukorral (a cukrot ízlés szerint adagoljuk, lehet kicsit több vagy kevesebb is).
2. A málnát villával összetörjük, egy szűrőbe tesszük, a levét lecsepegtetjük (felhasználhatjuk reggeli turmix készítéséhez).


3. A tejszínt robotgéppel lazán felverjük, a krémsajthoz keverjük, majd hozzáadjuk a málnát is és elkeverjük.

4. Kelyhekbe kanalazzuk, tetejükre teszünk egy-egy szemet a félretett málnaszemekből.
5. Fogyasztásig hűtőben tartjuk.

Jó étvágyat hozzá!!

További szuper recepteket találhattok még Alexandra blogján: axiskitchen.hu!