Marhahúsos gnocchi
Előkészítési idő: 15 perc, Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók (4 személyre):
•1 evőkanál olívaolaj
• 1 fej hagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• fél kiló darált marhahús
•2 szál sárgarépa
• 70 deka paradicsompüré
• 1 csokor petrezselyem
• 30 deka készen kapható gnocchi
• 4-5 deka reszelt parmezán
• só
• bors
•őrölt szerecsendió
1. Melegítsd fel a sütőt 220fokra. Egy serpenyőben forrósíts olajat, tedd bele a finomra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát, és párold 3-4 perc alatt puhára.
2.Add hozzá adarált húst, a pici darabkákra vágott sárgarépát, és fakanállal kevergetve, a csomókat szétnyomkodva pirítsd meg ahúst, hogy szépen megbarnuljon.
3.Kanalazd rá a paradicsompürét, keverd meg, forrald fel, majd kis lángon negyedóráig főzd. Néhány szál kivételével add hozzá a felaprított petrezselymet, sózd és borsozd.
4. Az előírás szerint főzd meg agnocchit. Lyukas szedőkanállal szedd ki a vízből a kész gombócokat, hagyd lecsöpögni.
5. Oszd szét a húsos keveréket 4tűzálló tálkában, helyezd el rajtuk akrumpligombócokat. Szórd meg reszelt sajttal és szerecsendióval, aztán dugd a tálkákat a sütőbe, és 10–12 perc alatt hagyd összesülni.
Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: James Moffatt / Acpsyndication.com