Málnafelfújt

Borítókép: Málnafelfújt
Unalmas a málnafagyi? Van sokkal jobb málnás receptünk is! Például ez a málnaszuflé.

Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók (8 adaghoz): 2,5 deka vaj • 15 deka + 2 evőkanál kristálycukor • 30 deka málna • 2 evőkanál kukoricaliszt • 7 tojásfehérje • porcukor • 8 gombóc málnafagylalt

1.Melegítsd fel a sütőt 180 fokra. 2. Kenj ki 8 hőálló csészét vagy tálkát vajjal, a fenekétől egészen a pereméig. Hintsd meg kristálycukorral, forgasd körbe-körbe, hogy mindenhol megtapadjon az edénykék falán. 3. A málnát mixeld össze pürévé. 4. 5-6 evőkanál kristálycukrot 1-2evőkanál vízben oldj fel kis lángon egy láboskában. Emeld a hőmérsékletet, és 4-5 perc alatt, folyton kevergetve főzd sűrű sziruppá. Tedd bele a málnapürét, a kukoricalisztet, még 1-2 evőkanál vizet, keverd össze alaposan, forrald fel, aztán kis lángon kevergesd addig – úgy 10 percig –, amíg besűrűsödik. Tedd félre hűlni. 5. A tojásfehérjéket verd fel jó kemény habbá, kanalanként add hozzá a maradék kristálycukrot. 6. Elegyítsd a habbal a málnás keveréket úgy, hogy először az egyharmadával kikevered, aztán a többivel óvatosan összeforgatod, hogy a hab ne törjön össze. 7. Oszd el a masszát az edénykék között, simítsd el mindegyiknek a tetejét, a tálkák peremét pedig töröld körbe. 8. Süsd 12–14 percig, amíg szép magasra nő, de közepe még kicsit remegős marad. Szórd meg porcukorral, és egy adag málnafagyival együtt azonnal tálald.

Megjelent az Éva magazin 2011. júniusi számában. Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Brett Stevens / acpsyndication.com