Nyáresti gyors krumplis pizza

Borítókép: Nyáresti gyors krumplis pizza
Tönkölylisztből készült, élesztőmentes pizzatésztából, a Két cica konyhája bloggerétől!

Itt a gyors pizzák ideje: előételnek grillezéshez, kísérőnek borozáshoz, vagy magában, egy salátával is tökéletes vacsora. A gyorsaságot az élesztőmentes tészta garantálja!

Hozzávalók:

A tésztához:
200 g tönkölyliszt
3 evőkanál olívaolaj
250 g joghurt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál őrölt rozmaring
1 kávéskanál szódabikarbóna

A feltéthez:
250 g újkrumpli + 3 evőkanál olívaolaj, só
1 csokor új lilahagyma
5-6 gerezd friss fokhagyma
2 friss rozmaringág
150 g füstölt mozzarella
só, őrölt fekete bors

A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, és alaposan összegyúrjuk. Egy folpackba tekerve a hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.

A feltéthez először az olívaolajon megpároljuk a karikára vágott újkrumplit, a végén megsózzuk.

A tésztát egy sütőpapíron kisodorjuk: én a folpackot rá szoktam teríteni, így nem ragad rá a sodrófára, így nem kell tovább lisztezni. 170 fokra előmelegített sütőben 5 percig elősütjük.

A sütőből kivéve átkenjük a tészta tetejét olívaolajjal és bedörzsöljük fokhagymával, kicsit meg is sózzuk. Ráterítjük a megpárolt újkrumplit, megszórjuk a felkarikázott lilahagymával és a felaprított fokhagymával, végül a darabokra tépett rozmaringgal is.

Beborítjuk a reszelt mozzarellával, majd 160 fokos sütőbe dugjuk további 15 percre. Frissen, salátával tálaljuk.

Még több recepta Receptek a Két cica konyhájából című szakácskönyvben, illetve a Két cica konyhája gasztroblogon. És persze ide kattintva, az evamagazin.hu oldalon!

Szöveg és fotó: Bezselics Ildikó / ketcicakonyhaja.blog.hu

További receptek, tippek gasztrobloggerektől a 2014-es Éva Konyhában!