Nyáresti gyors krumplis pizza
Itt a gyors pizzák ideje: előételnek grillezéshez, kísérőnek borozáshoz, vagy magában, egy salátával is tökéletes vacsora. A gyorsaságot az élesztőmentes tészta garantálja!
Hozzávalók:
A tésztához:
200 g tönkölyliszt
3 evőkanál olívaolaj
250 g joghurt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál őrölt rozmaring
1 kávéskanál szódabikarbóna
A feltéthez:
250 g újkrumpli + 3 evőkanál olívaolaj, só
1 csokor új lilahagyma
5-6 gerezd friss fokhagyma
2 friss rozmaringág
150 g füstölt mozzarella
só, őrölt fekete bors
A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, és alaposan összegyúrjuk. Egy folpackba tekerve a hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.
A feltéthez először az olívaolajon megpároljuk a karikára vágott újkrumplit, a végén megsózzuk.
A tésztát egy sütőpapíron kisodorjuk: én a folpackot rá szoktam teríteni, így nem ragad rá a sodrófára, így nem kell tovább lisztezni. 170 fokra előmelegített sütőben 5 percig elősütjük.
A sütőből kivéve átkenjük a tészta tetejét olívaolajjal és bedörzsöljük fokhagymával, kicsit meg is sózzuk. Ráterítjük a megpárolt újkrumplit, megszórjuk a felkarikázott lilahagymával és a felaprított fokhagymával, végül a darabokra tépett rozmaringgal is.
Beborítjuk a reszelt mozzarellával, majd 160 fokos sütőbe dugjuk további 15 percre. Frissen, salátával tálaljuk.
Szöveg és fotó: Bezselics Ildikó / ketcicakonyhaja.blog.hu
További receptek, tippek gasztrobloggerektől a 2014-es Éva Konyhában!