Konyakos gomba leveles tésztában
Hozzávalók:
•30 deka leveles tészta
•15 deka friss gomba
•1diónyi vöröshagyma
•1 zúzott fokhagyma
•8centiliter konyak
•1 deci tejszín
•1teáskanál friss petrezselyem
•2evőkanál vaj
•1 tojás
•só, bors
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2.Nyújtsd ki atésztát 5-6 milliméter vékonyra és szaggass belőle 4darab 20centi átmérőjű kört. Béleld ki a muffinsütőt atésztával. Amaradékból szaggass ki újabb 4 kisebb kört agomba befedéséhez.
3.Ahagymát vágd apróra és futtasd meg afelforrósított vajon. Add hozzá aszeletekre vágott gombát és pirítsd le.
4.Öntsd a konyakot a gombához, hagyd főni fél percet, majd öntsd fel a tejszínnel. Keverd a szószhoz afokhagymát és sózd, borsozd ízlés szerint.
5. Töltsd meg atésztát a gombával, fedd le egy tésztakörrel és kend meg a tetejét tojással.
6. Süsd agombás pitéket 10 perc alatt készre.
Recept és fotó: Studer-Tüske Veronika