Pócsik Anita: "Így fogytam szülés után" #4

Borítókép: Pócsik Anita: "Így fogytam szülés után" #4
Vitamindús és kalóriaszegény menüsor – nem csak újdonsült anyukáknak!

Eddig háromszor voltam elégedetlen a testemmel. Ahány gyerek, ahány szülés, annyi átváltozás. De ez valójában kisebb problémát okozott, mert tudtam, hogy csak ideiglenesen leszek gazellából bálna, és elsősorban rajtam múlik, meddig maradok az.
Egy darabig ment egyedül, aztán rájöttem: kell a segítség! Főleg abban, hogy legyen időm bevásárolni és elkészíteni azt, amit megeszem. Megkértem egy ételben profi barátnőmet, rakjon össze nekem egy olyan heti étrendet, amely könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, gyorsan, egyszerűen elkészül, olcsó, változatos" – írja Anita júniusi számunk szerkesztői levelében.

A segítőkész barátnő nem más, mint Vigh Alexa, a Miss Green bloggere, a közös főzőcske végeredményét pedig most nektek is megmutatjuk! Természetesen a recepteket is megosztjuk veletek: ha figyelemmel követitek sorozatunkat, könnyedén összerakhattok magatoknak egy vitamindús, ugyanakkor kalóriaszegény étrendet.

4. NAP
Reggeli

Házi mogyorós áfonyás granola


Hozzávalók:
•4 csésze zabpehely vagy vegyes 4 gabonás pehely
•fél csésze hántolt mandula mozsárban kissé megtörve
•fél csésze sótlan mogyoró
•1 csésze kókuszpehely (vagy kókuszreszelék)
•csipet só
•10 ml méz
•4 ek. kókuszolaj vagy jó minőségű napraforgóolaj vagy vaj
•aszalt vörösáfonya

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, egy lábosban olvaszd fel a kókuszzsírt (vagy vajat) és keverd hozzá a mézet. Egy keverőtálba öntsd bele a száraz hozzávalókat (az áfonya kivételével) és öntsd rá a mézes olajat, jól keverd át. Egy sütőpapírral bélelt tepsin terítsd szét a keveréket és süsd 20-25 percig, amíg aranybarna színű lesz. 10 perc sütés után folyamatosan kevergetni kell, hogy egyeneletesen süljön. Ha kihűlt, hozzá keverheted a vörösáfonyát. Csatos üvegekben tárold.

Ebéd

Mentás zöldborsókrémleves

Hozzávalók:
•3 ek. vaj
•1 fej közepes vöröshagyma aprítva
•1 liter zöldségleves
•0,5 kg zöldborsó (pucolt mennyiség), lehet mélyhűtött is
•1 csomag menta
•Só, bors
•1 deci tejszín

Elkészítés:
A vajat olvaszd fel egy lábosban. Add hozzá a hagymát és folyamatosan kevergetve párold puhára. Tedd hozzá a zöldborsót, önts rá annyi zöldséglevest, hogy ellepje, forrald fel, majd mérsékeld a lángot és 5 perc alatt főzd puhára.
Húzd le a tűzről, egy botmixerrel pürésítsd selymesen simára. Ha túl sűrűnek találod, önts hozzá még zöldségelevest. Sózd, borsozd.
Tálaláskor adj hozzá aprított mentát és tejszínt.

--pagebreak--

Vacsora

Sült csirkecomb sárgarépapürével

Hozzávalók a sárgarépapüréhez:
•3 ek. olívaolaj
•1 nagy fej vöröshagyma, aprítva
•3 gerezd zúzott fokhagyma
•60 deka sárgarépa karikázva
•fél liter zöldségleves
•só, bors
•fél tk. római kömény

Elkészítés:
Egy lábosban hevítsd fel az olívaolajat, dobd rá ahagymát és 5-6 perc alatt párold puhára. Add hozzá a fokhagymát és 1 percig párold. Jöhet a római kömény, majd a sárgarépa is, fél csésze zöldséglé, sózd, borsozd és fedő alatt alacsony lángon párold 5 percig.
Most öntsd fel a zöldséglével addig, hogy ellepje a répát és 10-15 perc alatt főzd puhára.
ha nagyon sok lenne rajta a főzőlé, kanalazz le belőle, hogy ne legyen túl híg a püré. Egy botmixerrel turmixold ízlésed szerint simára vagy hagyhatod darabosabban is. Ha szükséges önts hozzá még levet, ha túl sűrű lenne. Sózd, borsozd és tálald a sütőben ropogósra sült csirkecombbal.

További hasznos tippekért, receptekért keressétek fel a Miss Green – Együnk valódi ételeket blogot!