Avokádós mártogatós

Borítókép: Avokádós mártogatós
Kenyérrel vagy zöldségekkel is elképesztően finom!

Előkészítési idő: 10 perc, főzési idő: 15 perc


fotó: Éva magazin

Hozzávalók:

2 avokádó
8-10 deka rikotta túró,
pár szál koriander
1 gyöngyhagyma vagy 1 szál zöldhagyma
1 evőkanál citromlé
pár csepp tabaszkószósz (nem kötelező)
kenyér

1. Melegítsd elő a sütőt 150 fokra. A kenyérszeletekből vágj csíkokat, és enyhén beolajozott sütőlapon süsd 15 percig, de közben azért egyszer fordítsd meg őket. Hagyd kihűlni és tedd jól záródó dobozba.

2. Közben egy tálban pürésítsd az avokádót, dolgozd össze szép simára a rikottával, a finomra aprított korianderrel és hagymával, locsold meg citromlével, esetleg tabaszkóval. Lehet, hogy egy kis só is kell bele.

3. A csíkokra vágott zöldségeket és a mártást is hűtsd be. Tálaláskor vedd elő a ropogós kenyércsíkokat is – azt is remekül lehet mártogatni a zöldségek mellett.