Friss kerti paradicsomleves

Borítókép: Friss kerti paradicsomleves Forrás: paradicsomleves
Egy tál forró paradicsomleves jólesik hűvös napokon.

Az igazi friss paradicsomleves készítése nem kis művészet. Először is friss, zsenge paradicsom kell hozzá. Meg persze friss fűszernövények, esetleg egy kis tejföl. Íme a recept:

Elkészítési idő: 15+30 perc
4 személyre
Friss kerti paradicsomleves
Hozzávalók

 

1. A finomra vágott hagymát, sárgarépát és szárzellert dinszteld meg az olajban. Add hozzá a meghámozott, kimagozott és felaprított paradicsomot, a fűszereket (ha gondolod, egészben, fehér cérnával összekötözve, ebben az esetben tálalás előtt dobd ki – de fel is vághatod és benne hagyhatod őket a levesben). Tegyél fedőt a lábosra és még legalább 5 percig párold össze a zöldségeket.

2. Öntsd fel az egészet a külön kislábosban megfőzött erőlevessel, forrald össze, és főzd úgy 20 percig. Ekkor szűrd le, a szűrőben maradó zöldségeket mixeld simára, a leszűrt levet fokozatosan add hozzá. Szépséges krémlevesed lesz.

3. Az egész paradicsomleves, úgy, ahogy van, kerüljön vissza a lábosba, ellenőrizd, hogy elég sós-e, és forrald fel újra.

4. Előmelegített levesestálban, frissen tálald. A kész paradicsomleves tejszínnel vagy tejföllel meglocsolva a legjobb, a tetejét pedig hintsd meg apróra metélt snidlinggel vagy újhagymával.

Szöveg: [Simándi Júlia], fotó: from The Big Book of Great British Recipes, commissioned photography by William Lingwood / Duncan Baird Pulishers, London.