Forraltbor-koktél hidegen-melegen

Borítókép: Forraltbor-koktél hidegen-melegen
Forrón is isteni, de jéghidegen is érdemes megkóstolni a forralt bort.

Előkészítési ideje: 10 perc, elkészítési idő: 2 perc (+ a hűtés)

Hozzávalók (6–8 személyre):
• 2-3 szem csillagánizs (meg néhány a tálaláshoz)
•1rúd fahéj
• 4-5 szegfűszeg
•10 deka nádcukor (vagy lágy barna cukor – ettől kicsit karamelles ízt kap)
• 2 mag nélküli mandarin (vagy klementin)
• 1 citrom
•másfél deci Cointreau
• 1 üveg (7,5 deci) könnyű vörösbor (mint például a bozsolé vagy a küvé, esetleg egy minőségi rozé)
•narancshéj

1. A cukrot a fűszerekkel és másfél deci vízzel kis lángon keverd el. Ha a cukor elolvadt, forrald 2 percig.
2. Hagyd kihűlni, közben vágd fel vékony szeletekre a citromot és a mandarint, öntsd rájuk a bort és alikőrt, alaposan kavard össze a fűszeres cukorsziruppal, öntsd kancsókba és lefedve tedd hűtőbe.
3. Csak közvetlenül fogyasztás előtt szűrd le, s hidegen-melegen is díszítheted narancshéjspirállal és csillagánizzsal.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Good Food Magazine