Finom is, egészséges is mi az? (x)

Borítókép: Finom is, egészséges is mi az? (x)
Jó lenne egy olyan étel, amit könnyen elkészíthetek, eláll a hűtőben, nagyon finom és még azt is elmondhatom róla, hogy egészséges. Lássuk!

Már-már közhelyesen hangzik, de mégis igaz; a bio alapanyagokból készült ételek annak révén, hogy nem tartalmaznak mesterségesen előállított összetevőket bizony egészségesebbek mint iparilag előállított társaik. Az ünnepek közötti sürgés-forgásban jól jönnek a hűtőben eltartható ételek, amit bármikor előkaphatunk, ha betoppan valaki. Kipróbáltam a görög babsalátát bio alapanyagokból! Nem bántam meg. :-)Próbáld ki te is!

Elkészítési idő: kb. egy óra
Áztatási idő: 8-12 óra
Hűtési idő: 1 óra
Hozzávalók:
1.125 g Rapunzel fehér jumbó bab
2.125 g Rapunzel kidney bab
3.1 citrom lereszelt héja
4.1 gerezd foghagyma
5.1 kisebb hagyma
6.1 ek. Alce Nero bio citromlé
7.1 ek. Rapunzel fehér balzsamecet
8.6-8 ek. Rapunzel citrolive
9.Rapunzel bio zöldfűszersó és bors


Elkészítés:
Áztasd be a babot 8-12 óráig. A hüvelyeseket főzd meg háromszoros mennyiségű vízben. A kidney bab főzési ideje 60 perc, a jumbó babé 75 perc. A többi hozzávalókból készítsük el az öntetet. A babot még melegen az öntethez adjuk és lehűtjük, de nem hűtőben! Sóval és borssal ízesítjük.
További finom recepteket találhaszt a biomix bio webáruház oldalán.

Ez a cikk promóció.