Csokiszalámi receptje - VIDEÓVAL
Adventi különszámunkban található csokiszalámi receptje és elkészítése
Hozzávalók:
100 gramm keserű csoki
50 gramm tejcsoki
75 gramm vaj
150 gramm vegyes keksztörmelék (lehet mézeskalács, puszedli, háztartási keksz,vajas keksz...)
100 gramm nagy darabos mogyoró, esetleg pisztácia,mandula
Elkészítés: gőz fölött olvaszd fel a csokit, majd keverd hozzá a vajat és a többi hozzávalót. Dolgozz jól össze, majd hűtőben pihentesd egy picit, hogy formálható legyen.
Gyúrj belőle kolbász vastagságú rudat, majd tedd vissza a hűtőbe minimum 4 órára, hogy teljesen
megkeményedjen.
Díszítés:
Olvasztott csokival kend át, majd forgasd porcukorba.
Fotó:Villányi Csaba, Megjelent az Éva Advent 2010. számában, Styling és recept: Seszter