Csokiszalámi receptje - VIDEÓVAL

Borítókép: Csokiszalámi receptje - VIDEÓVAL
Adventi különszámunkban található csokiszalámi receptje és elkészítése

Hozzávalók:

100 gramm keserű csoki
50 gramm tejcsoki
75 gramm vaj
150 gramm vegyes keksztörmelék (lehet mézeskalács, puszedli, háztartási keksz,vajas keksz...)
100 gramm nagy darabos mogyoró, esetleg pisztácia,mandula

Elkészítés: gőz fölött olvaszd fel a csokit, majd keverd hozzá a vajat és a többi hozzávalót. Dolgozz jól össze, majd hűtőben pihentesd egy picit, hogy formálható legyen.
Gyúrj belőle kolbász vastagságú rudat, majd tedd vissza a hűtőbe minimum 4 órára, hogy teljesen
megkeményedjen.

Díszítés:
Olvasztott csokival kend át, majd forgasd porcukorba.


Fotó:Villányi Csaba, Megjelent az Éva Advent 2010. számában, Styling és recept: Seszter