Egy szofisztikált desszert: citrompuding
Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: fél óra
Hozzávalók (4 személyre):
•13 deka cukor
•3nagy tojás
•16 deka finomliszt
•0,6 deci citromlé
•2 evőkanál reszelt citromhéj
•2 deci tej
•csipet só
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Kenj ki 4 darab szufléformát.Válaszd szét atojásokat. Egy nagy tálban keverd simáraa 10 deka cukrot, a tojások sárgáját, alisztet, a citromlevetés a citromhéjat. Add hozzá a tejet is.
2. Csipet só hozzáadásával verd kemény habbá a tojásfehérjét. Kis adagokban add hozzá a maradék2 evőkanál cukrot is.
3. A tojáshabot óvatosan forgasd beleacitromos keverékbe.
4.Töltsd meg aszufléformákat. Helyezdaz edénykéket egy sütésálló, mély serpenyőbe, önts alájuk annyi vizet, hogy aformák feléig érjen.
5. Közepes lángon addig süsd apudingot, amíg a teteje aranyszínű lesz, érintésre pedig rugalmas.Ez kábé fél óra.
6.Emeld ki akész pudingokat a vízből, locsoldmeg a maradék citromlével.
Stylist: Vígh Alexa, Rózsa Szonja, fotó: Éva magazin/Barbay Csaba/Flashback Photo Studio